Terzac

Saint Saturnin

 

De wijnen van Terzac worden gemaakt door de wijnmakers van Saint Saturnin.

Gelegen op 160 m hoogte aan de voet van de Larzac, strekken de wijngaarden Saint Saturnin zich uit. De zeer stenige klei-kalkgrond samen met het droge klimaat in de zomer beperken de opbrengst. De druiven worden met de grootste zorg omringd, zowel tijdens de groei als tijdens de oogst. Om de wijn vanaf het begin een gunstige start te geven, is het uiterst belangrijk om het kneuzen van de druiven te voorkomen, omdat dit een vroege fermentatie zou kunnen veroorzaken. Iedere druivensoort wordt apart verwerkt. Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen, regelmatig proeven en analyseren alsmede een zorgvuldige assemblage helpen de kwaliteit van de wijnen te behouden en zelfs ieder jaar te verbeteren.

Saint Saturnin

 

In ons assortiment voeren wij:

Terzac Blanc Mont Baudile Pays d’Hérault I.G.P.
  • Terzac Blanc Mont Baudile Pays d’Hérault I.G.P. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Grenache Blanc en Sauvignon Blanc.
  • Kleur: bleekgeel met goudkleurige reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van wit fruit en acacia.
  • Smaak: frisse, fruitige wijn met tonen van citrus, groene appel, kruisbes en een hint witte bloemen. Mooi in balans met een elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vis, schaal-, en schelpdieren, BBQ gerechten, groentegerechten en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-9°C.

 

 

Terzac Rosé Mont Baudile Pays d’Hérault I.G.P.
  • Terzac Rosé Mont Baudile Pays d’Hérault I.G.P. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Grenache en Syrah.
  • Kleur: zalmroze.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bosaardbei en klein rood fruit.
  • Smaak: volle, fruitige wijn met tonen van framboos, aardbei en een hint ‘peardrups’. Mooi in balans met een elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met Aziatische gerechten, schaal-, en schelpdieren, BBQ gerechten, groentegerechten en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-9°C.

 

 

Terzac Rouge Mont Baudile Pays d’Hérault I.G.P.
  • Terzac Rouge Mont Baudile Pays d’Hérault I.G.P. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Cinsault, Syrah, Grenache en Carignan.
  • Kleur: diep karmijnrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van donkerrood fruit en een hint cacao en kruiden.
  • Smaak: zachte, elegante wijn met tonen van donkerrood fruit, bes en een hint kruiden. Mooi in balans met soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met BBQ gerechten, gourmetschotels, rood vlees en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.