Vanitá Pecorino

Farnese Vini

Deze wijn wordt gemaakt door Farnese Vini. Farnese Vini is een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot één van de top exporteurs in Zuid-Italië. Deze groei ging niet gepaard zonder nationale en internationale erkenning. Drie jaar achtereen werd Farnese uitgeroepen tot bedrijf van het jaar in haar industrie, vijf maal werden haar wijnen uitgeroepen tot wijn van het jaar en meer dan 30 gouden medailles en trofeeën sieren de wand van het hoofdkantoor.

Farnese Vini

 

Farnese bezit wijngaarden in Puglia, Campania, Basilicata, Abruzzo en Sicilië.

In ons assortiment voeren wij:

Vanitá Pecorino Terre di Chieti I.G.P.
  • Vanitá Pecorino Terre di Chieti I.G.P. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pecorino. 80% van de wijn heeft gerijpt in RVS vaten, de overige 20% in eikenhouten vaten. 

De Pecorino druif, ook wel schapendruif genoemd, is van oorsprong een Italiaanse druif uit de Marche/Abruzzi streek. De Pecorino dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden (Pecora staat voor schapen in het Italiaans).Men heeft lang gedacht dat de Pecorino druif uitgestorven was. Gelet op de dunne schil en de daarbij behorende gevoeligheid voor klimaat en ziektes was deze druif niet gemakkelijk te verbouwen. Rond 1900 verdween de Pecorino druif. Pas begin jaren tachtig van de vorige eeuw werd in de buurt van Arquata del Tronto een oude Pecorino-wijnstruik ontdekt. Wijnproducent, ontdekker en bovenal liefhebber Guido Cocci Grifoni besloot de wijn, 100% Pecorino, op de markt te brengen. Inmiddels hebben meerdere  wijnproducenten het verbouwen van de Pecorino druif hebben overgenomen.

Pecorino druif
  • Kleur: strogeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van peer, wit fruit en balsamico.
  • Smaak: frisse, elegante wijn met tonen van wit fruit, geel fruit en een hint vanille en eikenhout. Mooi in balans met een frisse afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, witvis, pasta’s, salades en schapenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.