Vesevo

Vesevo

 

Campania kent een speciaal microklimaat. Hierdoor is het rijk aan mineralen, fundamenteel voor het kweken van verfijnde druiven met een unieke complexiteit. Vesevo bottelt verschillende van Campania’s traditionele druivenvariëteiten met inbegrip van: Falanghina, Greco Di Tufo, Fiano Di Avellino, en Aglianico.

De wijnbouwgeschiedenis van Campania wordt beschreven in het boek van Odyssee, waarin Homerus ons vertelt over de `spontane´ culturen langs de Tirraneanse kust (Golf van Napels). Een deel van wat later Magna Grecia is geworden, stond destijds al bekend als `land van wijn´ of eerder `land van de wijnposten´ (Enotria). Dit bewijst dat de wijnbereiding in dit gebied terug gaat naar ver vóór de dagen van  Ulysses, toen zeelieden Mycenaen en Phoenicians vele prestigieuze Oosterse wijnstoksoorten, snoei- en landbouwmethodes verbreiden, die ooit alleen maar gebruikt werden in Caucasus en Klein-Azië.

Vesevo

 

De wijnen afkomstig uit Campania waren populair bij de hoge klassen uit Rome tot de vreselijke uitbarsting van de Vesuvio. Iedereen dacht daarna dat dat het einde zou zijn van de lokale cultuur. Door de eeuwen heen, is de inwoners alles teruggegeven wat tweeduizend jaar daarvoor bij hen werd weggehaald. Alle lava brokkelde af en werd geleidelijk aan een zeer vruchtbaar land, rijk aan mineralen die fundamenteel waren voor het kweken van druiven met unieke complexiteit en finesse.

Met verwijzing naar de Vesuvio werd besloten om het bedrijf Vesevo te noemen, naar de oude naam van de vulkaan. Dankzij de gunstige condities van het land en het microklimaat, kunnen de wijnmakers een zorgvuldige selectie maken van de beste wijngaarden. Hierdoor kunnen ze de beste tijd van het jaar kiezen voor het oogsten en de wijnen maken van de beste druiven. Nu laten de moderne technologie en ervaring op het gebied van wijnbereiding Vesevo toe om wijnen te produceren, waarin de belangrijkste interpretatie terugkomt van duizenden jaren van wijnbereidingstraditie.

Vesevo

 

In ons assortiment voeren wij:

Vesevo Falanghina Beneventano I.G.T.
  • Vesevo Falanghina Beneventano I.G.T. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Falanghina.
  • Kleur: helder strogeel.
  • Neus: heerlijk aroma’s van banaan, abrikoos en tropisch fruit.
  • Smaak: aromatische wijn met tonen van appel, tropisch fruit en een hint peer. Mooi in balans met een frisse afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met lichte hoofdgerechten, witvlees, witte vis, asperges en jonge kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.