Well of Wine

Well of Wine

 

Wij werken graag met wijnmakers die mooie wijnen maken tot hun levensdoel gemaakt hebben. Wijnboeren die respectvol omgaan met de natuur en het belangrijk vinden om zich niet op te laten jagen maar de wijn de rust te gunnen om zich mooi te ontwikkelen. Wijnproducenten die vol trots hun wijn laten proeven en willen dat jij er net zo van geniet als zij.

De Well of Wine wijnen zijn ontdekt na een strenge zoektocht en zijn altijd afkomstig van een eerlijke bron.

In ons assortiment voeren wij:

Well of Wine Prosecco Frizzante DOC Treviso
  • Well of Wine Prosecco Frizzante DOC Treviso

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Prosecco. De wijngaarden zijn gelegen aan de oevers van de Piave rivier, op een alluviale bodem met een hoog gehalte aan kalkpuin en rolkeien. Deze relatief witte bodem vangt overdag de warmte op en geeft deze ‘s nachts terug aan de wijnranken. Op deze manier is een perfecte rijping mogelijk met een hoge aromatische kracht. Het bedrijf is biologisch gecertificeerd maar werkt eigenlijk ook met biodynamische methodes en preparaten. Dankzij de biodynamische wijnbouw heeft de wijn altijd voldoende fris zuur, zelfs in zeer warme en droge jaren. De druiven worden in eerste instantie in RVS tanks bij 16-18°C tot ‘stille’ witte wijn gemaakt. De tweede gisting vindt plaats in grote RVS tanks, gedurende 10 dagen. Deze ‘cuve close’ (gesloten tank) of ‘charmat’ methode geeft uitstekende resultaten, zeker als de druiven ook nog zoals hier van uitmuntende kwaliteit zijn.
  • Kleur: licht strogeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van groene appel, citrusvruchten en witte bloemen.
  • Smaak: harmonieuze, delicate mousserende wijn met tonen van appel, citrus en een hint witte bloemen. Zuiver op de tong met een milde afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaal-, en schelpdieren, witvis, zalm, risotto en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-10°C.
  • In de pers:
    Nicolaas Klei heeft een prachtige recensie over deze wijn geschreven in Elsevier “een prosecco waar soortgenoten verliefd op zullen worden”.

Voor de overige Well of Wine wijnen klik hier.