Wente

Wente

 

Na het vak te hebben geleerd van Charles Krug, stichtte C.H. Wente, een eerste generatie Duitse immigrant, zijn wijnmakerij in 1883. Hij leerde al snel dat de warme dagen, koele nachten en de gravelachtige grond in de Livermore Valley een ideale basis vormden voor het maken van wijn. Hij kocht 48 hectare en plantte wijnstokken. In 1918 kreeg C.H. Wente ondersteuning van zijn zoons Ernest en Herman, waar Herman uiteindelijk de wijngaarden zou gaan beheren en Ernest zich in het vak van wijnmaker bekwaamde.

Wente

 

Uiteindelijk nam de enige zoon (Karl) van Ernest het bedrijf over, waar in 1977 Karls’ jongste zoon het stuur overnam. Wente is hiermee in de U.S.A. de oudste wijnmakerij die continu onder beheer was van dezelfde familie.

Inmiddels is het aantal hectare onder beheer uitgegroeid tot 2.000 hectare in de Livermore Valley en San Fransisco Bay. Daarnaast heeft Wente ook nog 800 hectare onder beheer in Arroyo Seco, Monterey.

Wente

 

Wente staat bekend als “California’s First Family of Chardonnay”. Wente produceerde als eerste, in 1936, een Chardonnay van Wente klonen. Vandaag de dag is bijna 80% van de Chardonnay wijngaarden in Californië beplant met de Wente kloon.

Wente

In ons assortiment voeren wij:

  • Wente Morning Fog Chardonnay 2016 Livermore Valley
Wente Morning Frog Chardonnay Livermore Valley
Wente Morning Frog Chardonnay Livermore Valley

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 98% Chardonnay en 2% Gewürztraminer. De wijn is voor 50% gegist op Amerikaanse eiken vaten, voor de andere helft op roestvrij stalen tanks.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van rode appel, tropisch fruit, citrus, vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen.
  • Smaak: mondvullende wijn met tonen van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Verfrissende afdronk.
  • Wijn/spijs:  uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, wit vlees, salades en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

  • Wente Beyer Ranch Zinfandel 2013 Livermore Valley
Wente Beyer Ranch Zinfandel Livermore Valley
Wente Beyer Ranch Zinfandel Livermore Valley

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 85% Zinfandel, 6% Petite Syrah, 6% Barbera en 3% Syrah. Deze wijn heeft gedurende een periode van 20 maanden gelagerd op Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: intens karmijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van cassis, braam, bosbes en hinten zwarte peper, kruidnagel, terroir en ceder.
  • Smaak: volle wijn met tonen van zwart fruit en hinten eikenhout en vanille. Mooi in balans met soepele tannines en een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, BBQ gerechten, gourmetschotels, pasta’s en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

  • Wente Sandstone Merlot 2013 Livermore Valley

 

Wente Sandstone Merlot 2013 Livermore Valley
Wente Sandstone Merlot Livermore Valley

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 85% Merlot en 15% Petite Syrah. De wijn heeft gedurende een periode van 24 maanden gerijpt op Franse en Oost-Europese eikenhouten vaten.
  • Kleur: donkerrood.
  • Neus: aroma’s van braam, pruim en een hint kruiden en cederhout.
  • Smaak: ronde, volle wijn met tonen van braam, kers, cassis, pruim en een hint eikenhout. Mooi in balans met soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, BBQ gerechten, gourmetschotels en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

  • Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon 2014 Livermore Valley
Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon Livermore Valley
Wente Southern Hills Cabernet Sauvignon Livermore Valley

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 77% Cabernet Sauvignon, 12% Petit Verdot, 5% Petite Syrah, 5% Malbec en 1% Cabernet Franc. Deze wijn heeft gedurende een periode van 16 maanden gelagerd op Franse en Oost-Europese eikenhouten vaten.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte kers, sappige pruim, cassis en hinten mokka, specerijen en vanille.
  • Smaak: rijke, volle wijn met tonen van zwart fruit en hinten koffie, kruiden en vanille. Mooi in balans met soepele tannines en een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, BBQ gerechten, gourmetschotels, klein wild en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

  • Wente Riva Ranch Chardonnay 2015 Arroyo Seco Monterey
Wente Riva Ranch Chardonnay Arroyo Seco Monterey
Wente Riva Ranch Chardonnay Arroyo Seco Monterey

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 98% Chardonnay en 2% Gewürztraminer. 90% van de wijn lagert gedurende een periode van 10 maanden op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten sur lie. Men past hierbij batonnage toe, dit zorgt ervoor dat de wijn een romig mondgevoel met textuur krijgt.
  • Kleur: bleekgeel.
  • Neus: intense aroma’s van tropisch fruit, zuivel en een hint vanille en getoast eiken.
  • Smaak: rijke, elegante wijn  met tonen van tropisch fruit, boter, vanille en een hint getoast eiken. Mooi in balans met een krachtige, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met  witvis, wit vlees, gevogelte, salades en  kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.

 

 

  • Wente Charles Wetmore Cabernet Sauvignon 2013 Livermore Valley – San Francisco Bay
Wente Charles Wetmore Cabernet Sauvignon Livermore Valley – San Francisco Bay
Wente Charles Wetmore Cabernet Sauvignon Livermore Valley – San Francisco Bay

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 77% Cabernet Sauvignon, 10% Petite Syrah, 6% Petit Verdot en 7% Merlot. Deze wijn rijpt gedurende een periode van 20 maanden op nieuwe Franse, Amerikaanse en Oost-Europese eikenhouten vaten.
  • Kleur: donkerrood.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte kers, pruim, bloemen en een hint kruiden van vanille.
  • Smaak: krachtige wijn met tonen van zwarte kers, pruim, chocolade en hinten koffie, leder en specerijen. Soepele tannines en een zachte, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, klein wild, lamsvlees, paté, stoofschotels en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.