Baglio Gibellina

 

Baglio Gibellina

Baglio Gibellina is opgericht door de beroemde oenoloog Martino Bicardo en is gelegen in een vallei, omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa.

Baglio Gibellina

 

Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesstruiken en fichi d’India bomen. Het blauw van de hemel en van de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengsel van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die vanaf Baglio gezien kunnen worden, zijn spectaculair.

Baglio Gibellina

 

Het belangrijkste onderdeel van de buitenkant is de “Baglio”, dat niets anders is dan een binnenplaats van de boerderij omgeven door een reeks van landelijke winkels die vroeger gebruikt werden voor de inzameling en verwerking van de druiven.

De wijnen van Baglio Gibellina worden gemaakt met een grote passie en een enorm gevoel voor traditie, gemaakt door mensen die van wijn houden met hun hele ziel.

 

Baglio Gibellina

 

Een diepgaande studie van het land en de gebieden die het meeste geschikt zijn voor de teelt van de autochtone druivenrassen heeft plaatsgemaakt voor een ambitieus project waarbij kennis, expertise en technologie gebundeld zijn.

De wijngaarden profiteren van een goed microklimaat dankzij gunstige temperatuurschommelingen en gunstige ventilatie. De kalkrijke bodem is bijzonder geschikt voor de teelt van wijnstokken. Al deze kenmerken dragen bij aan de hoogstaande kwaliteit van de wijnen. 

Baglio Gibellina

 

In ons assortiment voeren wij:

Baglio Gibellina Sogno del Sud Merlot I.G.P. Vino Biologico
  • Baglio Gibellina Sogno del Sud Merlot I.G.P. 2015 Vino Biologico

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Merlot. De druiven worden half september met de hand geplukt, waarna ze in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15° worden gevinifieerd.  Kleur: robijnrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rood fruit, kers en braam.
  • Smaak: zachte, volle wijn met tonen van donker fruit. Mooi in balans met soepele tannines en een zachte afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met risotto, rood vlees en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.
Bio

 

Baglio Gibellina Sogno del Sud Nero d’Avola I.G.P. Vino Biologico
  • Baglio Gibellina Sogno del Sud Nero d’Avola I.G.P. 2015 Vino Biologico

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Nero d’Avola. De druiven worden half september met de hand geplukt, waarna ze in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15° worden gevinifieerd.
  • Kleur: dieprood.
  • Neus: intense aroma’s van zwart fruit, kersen, bosbessen en een hint kruiden.
  • Smaak: zachte, volle wijn met tonen van wilde aardbei en granaatappel. Mooi in balans met soepele tannines en een zachte afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, BBQ gerechten, salades, pasta’s en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.
Bio

 

 

 Baglio Gibellina u…Passimiento I.G.T. Terre Siciliane
  • Baglio Gibellina u…Passimiento 2015 I.G.T. Terre Siciliane

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 70% Nero d’Avola en 30% Frappato. Deze druiven zijn afkomstig van eeuwenoude wijnstokken. De druiven worden laat in de herfst geoogst en een deel van de druiven wordt gedroogd. De wijn rijpt een aantal maanden in roestvrijstalen tanks.
  • Kleur: intens rood.
  • Neus: intense aroma’s van rode bessen en een hint rozijnen.
  • Smaak: volle, ‘warme’ wijn met tonen van donker fruit en pruimen. Mooi in balans met soepele tannines en een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vleesschotels, ragout, gevogelte, pastagerechten en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°-18°C.
  • Deze wijn is onderscheiden met een bronzen medaille tijdens de International Wine Challenge 2014.

 

 Baglio Gibellina Assuro Rosso I.G.T.
  • Baglio Gibellina Assuro Rosso 2012 I.G.T.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Pinot Nero en 40% Nero d’Avola. De wijngaarden zijn gelegen op 300-600 meter boven zeeniveau. De Pinot Nero wordt eind augustus geoogst en de Nero d’Avola gedurende eind september-begin oktober. De Pinot Nero druiven rijpen gedurende een periode van 9 maanden op eikenhouten vaten voordat ze geblend worden met de Nero d’Avola. De wijn lagert vervolgens nog 4 maanden op fles.
  • Kleur: helder, intens rood.
  • Neus: intense aroma’s van rode bes, gedroogd fruit en viooltjes.
  • Smaak: warme, stevige wijn met tonen van donker fruit en een hint chocolade en vanille. Mooi in balans met zachte en elegante tannines. Krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wild, lamsvlees, pasta’s en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
  • Deze wijn is tijdens Mundus Vini 2014 verkozen tot beste wijn van Italië en onderscheiden met Grosses Gold.

 

Baglio Gibellina Assuro Rosso 2011 I.G.T.