Bepin de Eto

Bepin de Eto

In Veneto, ten midden van de Colli di Conegliano hillslopes, is het Ceschin familiebedrijf gevestigd. Op zoek naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen, nam Nicoletto het familiebedrijf over. Hij bouwde een solide basis voor het bedrijf door zijn liefde voor het wijnmaken. Dit bedrijf heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Mosè, welke dit op zijn beurt doorgaf aan zijn zoon Giuseppe. Guiseppe was zo onder de indruk van zijn grootvader dat hij het wijnhuis de naam Bepin de Eto, Guiseppe van Nicoletto gaf.

Bepin de Eto

 

Vanaf 1965, nadat hij de geheimen van het wijnmaken geleerd had en het vertrouwen van zijn collega’s had gekregen, ging Ettore, de zoon van Giuseppe het familiebedrijf leiden. Hij wordt nu geholpen door zijn drie dochters. Ettore gaf het wijnhuis de naam Bepin de Eto, als eerbetoon aan zijn vader, zijn familie en zijn geschiedenis.

Bepin de Eto

 

Sinds 1996 heeft Prosecco recht op een eigen DOC, sinds de wijnoogst van 2009 zelfs DOCG. DOCG is nog een niveau hoger dan DOC. Alleen de Prosecco uit de specifieke DOC(G) Prosecco-regio, gemaakt van 100% Prosecco/Glera-druiven mag zich DOC(G) of D.O.C.(G.)-Prosecco noemen. Zo wordt de kwaliteit van Prosecco gewaarborgd.

Bepin de Eto

 

 

In ons assortiment voeren wij:

  • Bepin de Eto Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. Spumante
Bepin de Eto Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. Spumante

 

 Bepin de Eto Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. Spumante

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Prosecco. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden gelegen op een hoogte van 270 meter, in het hart van Colli di Conegliano D.O.C.G., en zijn geplukt  tijdens de eerste 10 dagen van september.
  • Kleur: bleek strogeel.
  • Neus: delicate aroma’s van versgebakken brood, appel, peer, perzik en hinten rozenblaadjes.
  • Smaak: rijke, verfijnde Prosecco met tonen van groene appel en citrus.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vis, schaal– en schelpdieren en vers fruit.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.
  • Deze wijn is ook verkrijgbaar in een Magnum fles (1,5 ltr.).

 

Bepin de Eto Conegliano Valdobbiadene Spumante Magnum

 

Bepin de Eto