Bodegas Valtravieso

Bodegas Valtravieso

 

Bodegas Valtravieso is aangekocht in 2002 door de Gonzalez Beteré familie. Zij starten het project: de “New Valtravieso” op. Dit project is gebaseerd op de filosofie om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke hulpmiddelen om zo de mooiste wijnen in La Ribera Del Duero te produceren.

Bodegas Valtravieso

 

In 2007 heeft men een nieuwe Winery gebouwd, welke een oppervlakte beslaat van 4.500 m2. Men bezit ca. 73 hectaren wijngaarden onderverdeeld in 4 percelen: La Revilla, Santa Maria, El Buey en El Obispo. 

Bodegas Valtravieso

 

Men verbouwt 3 druivenvariëteiten: Tinta Fina, Cabernet Sauvignon en Merlot.

Bodegas Valtravieso profiteert van een unieke ligging op 900 meter boven de zeespiegel in het hart van Ribera del Duero. Een extreem continentaal klimaat en een team van deskundigen, welke instaan voor behoud van traditie en de nieuwste technologieën zijn de benodigde ingrediënten om de unieke en expressieve wijnen van Valtravieso produceren. 

Bodegas Valtravieso

 

In ons assortiment voeren wij:

Finca La Revilla 11 VT Ribera del Duero 2011
  • Finca La Revilla 11 VT Ribera del Duero 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 90% Tinta Fina (Tempranillo), 5% Cabernet Sauvignon en 5% Merlot. Deze wijn rijpt gedurende een periode van 4 maanden op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
  • Kleur: donker volrood.
  • Neus: intense aroma’s van rood fruit, zwarte bes en een hint kruiden en vanille.
  • Smaak: ronde, soepele wijn met tonen van bosbes, framboos, zoethout en een hint tabak. Soepele tannines met een lange afdronk met tonen van kers en vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, lamskoteletten, chorizo en tapas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur:16-18°C.