Castello di Meleto

 

Castello di Meleto

 

Castello di Meleto bevindt zich in het hart van het Chianti Classico gebied, ca. 1 kilometer van de stad Gaiole en niet ver van de grens tussen de oude republieken van Florence en Siena.

Castello di Meleto

 

Castello di Meleto bezit ca. 180 hectaren wijngaarden, welke gelegen zijn rondom het kasteel. De bodemeigenschappen en het perfecte microklimaat zorgen voor prachtige wijnen.

Castello di Meleto

 

De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Sangiovese druiven.

In ons assortiment voeren wij:

Castello di Meleto – Chianti Classico DOCG San Pietro
  • Castello di Meleto – Chianti Classico 2011 DOCG San Pietro

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 95% Sangiovese, 3% Canaiolo en 2% Trebbiano Toscao en Malvasia del Chianti. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn lagert gedurende een periode van 12 maanden op Sloveens eikenhouten vaten.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van kers en hinten bloemen en vanille.
  • Smaak: zijdezachte, ronde wijn met tonen van kersen en een hint vanille. Mooi in balans met soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, pastagerechten en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 18°C.

 

Castello di Meleto – Chianti Classico Riserva DOCG
  • Castello di Meleto – Chianti Classico Riserva 2011 DOCG 

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon en 5% Syrah. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn lagert gedurende een periode van 14 – 18 maanden op Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: intens robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van rode bes, balsamico en een hint kruiden en vanille.
  • Smaak: krachtige, rijke wijn met tonen van rode bes, kers en een hint vanille en kruiden. Elegante tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wild, gevogelte, pastagerechten, paddestoelen en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 18°C.

 

 

Castelgreve Vin Santo
  • Castelgreve Vin Santo 2009 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Trebbiano, Sangiovese en Malvasia. De druiven die in de Vin Santo worden gebruikt zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de Vin Santo niet elk jaar wordt geproduceerd. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur/loods opgehangen om de druiven te laten indrogen. Door dit indrogingsproces neemt het suikergehalte van de druiven toe. Na dit drogingsproces gaat de wijn gedurende een aantal jaren in eiken tonnen, die volledig van de lucht zijn afgesloten.
  • Kleur: ambergeel.
  • Neus: intense aroma’s van rozijn, abrikoos, vijg, gedroogd fruit en een hint hout.
  • Smaak: volle, lichtzoete wijn met tonen van abrikoos, vijg en rozijn. Mooie structuur met een volle, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, uiteraard ook heerlijk in combinatie met Cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes, chocoladetaartjes, honingdesserts en Pecorino kaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-8°C.
Castelgreve Vin Santo 2000 (0,375 ltr.)