Domaines Paul Mas

Domaines Paul Mas

 

De geschiedenis van Domaines Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectaren wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. 

Domaines Paul Mas

 

Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodem technisch zeer verschillende zones in de Midi. 

Domaines Paul Mas

 

De filosofie van ‘Domaines Paul Mas’ is er op gericht de kenmerken van bodem en druivenvariëteit te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren met veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse,witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.

Domaines Paul Mas

 

In ons assortiment voeren wij:

Vignobles Paul Mas Chardonnay I.G.P. 0.25 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Chardonnay I.G.P. 2016 0.25 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De druiven worden ’s nachts geoogst om een goede zuurgraad te behouden.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van tropisch fruit, ananas en een hint vanille.
  • Smaak: volle, zuivere wijn met tonen van tropisch fruit en een hint vanille en noten.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, wit vlees en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

Vignobles Paul Mas Cabernet Sauvignon-Merlot I.G.P. 0.25 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Cabernet Sauvignon-Merlot  I.G.P. 2016 0.25 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Cabernet Sauvigon en 40% Merlot.
  • Kleur: dieppaars met granaatrode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s pruim en rode bes en hinten vanille en zoethout.
  • Smaak: volle, ronde wijn met tonen van donker fruit, rode en zwarte bes en een hint vanille en specerijen.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, BBQ gerechten, rood vlees, gevogelte, pasta’s en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

Vignobles Paul Mas Viognier-Sauvignon I.G.P.
  • Vignobles Paul Mas Viognier-Sauvignon I.G.P. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 50% Viognier en 50% Sauvignon Blanc.
  • Kleur: bleekgeel met groene reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van pompelmoes, limoen, abrikoos, witte bloemen en tropisch fruit.
  • Smaak: soepele, elegante wijn met tonen van tropisch fruit, perzik en kruisbes. Mooi in balans met een fruitige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vis, witvlees, tapas, salades en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

Vignobles Paul Mas Chardonnay I.G.P.
  • Vignobles Paul Mas Chardonnay I.G.P. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De druiven worden ’s nachts geoogst om een goede zuurgraad te behouden.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van tropisch fruit, ananas en een hint vanille.
  • Smaak: volle, zuivere wijn met tonen van tropisch fruit en een hint vanille en noten.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, wit vlees en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

  • Vignobles Paul Mas Merlot I.G.P. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Merlot. 20% van de wijn heeft gedurende een periode van 4 maanden gelagerd op nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten.
  • Kleur: dieppaars met robijnrode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van braam, pruim en een hint zwarte bes en cacao.
  • Smaak: rijke, soepele wijn met tonen van donker fruit en een hint kruiden, zoethout en vanille. Zachte tannines en een lange, elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met kalfsvlees, worstjes, pastagerechten, BBQ gerechten en gourmetschotels.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Vignobles Paul Mas Cabernet Sauvignon I.G.P.
  • Vignobles Paul Mas Cabernet Sauvignon I.G.P. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Cabernet Sauvignon. 20% van deze wijn heeft gedurende een periode van 4 maanden op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: dieppaars met granaatrode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van blauwe bes, framboos en een hint kruiden.
  • Smaak: “full-bodied” wijn met tonen van rijp donker fruit en een hint laurier. Soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met BBQ gerechten, vleesgerechten, pastagerechten en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
Chai Mas

 

Chai Mas Blanc Pays d’Oc I.G.P.

Chai Mas Blanc Pays d’Oc I.G.P. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 65 % Viognier, 15 % Vermentino, 5% Pinot Gris, 5% Macabeu, 5% Sauvignon en 5% Colombard. De druiven zijn afkomstig van 12 – 20 jaar oude wijnstokken, welke staan op een bodem van kalksteen met gruis in een opgedroogde zoutwater lagune op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau. De druiven worden ’s nachts machinaal geoogst om oxidatie te voorkomen. Na het ontstelen en persen met een pneumatische pers wordt elke druivensoort apart gevinifieerd. De alcoholische vergisting duur ongeveer 3 weken en vindt plaats bij een temperatuur van 15-18°C. De helft van de blend ondergaat een malolactische gisting. De wijn rijpt gedurende een periode van 4 maanden in eikenhouten vaten (2/3 Amerikaans eiken en 1/3 Frans eiken.)
  • Kleur: helder geel met strogele reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van tropisch fruit, perzik, witte bloemen en een hint vanille en geroosterd brood.
  • Smaak: rijke, elegante wijn met tonen van tropisch fruit, perzik, witte bloemen en een hint vanille en mineralen. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaaldieren, witvis, gegrilde vis, wit vlees, gekruide gerechten, pasta’s en blauwe schapenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-12°C.

 

Chai Mas Rouge Pays d’Oc Rouge I.G.P.
  • Chai Mas Rouge Pays d’Oc Rouge I.G.P. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 70% Grenache, 15% Cinsault, 5% Syrah, 5% Pinot Noir en 5% Marselan. De druiven zijn afkomstig van 15-20 jaar oude wijnstokken, welke staan op een bodem van kalksteen met gruis in een opgedroogde zoutwater lagune op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau. De druiven worden ’s nachts machinaal geoogst om oxidatie te voorkomen. De vergisting duurt 4 tot 7 dagen bij een temperatuur van 26 – 28°C. De wijn rust op de schillen om een mooie kleur en intense aroma’s te verkrijgen. 40% van de wijn ondergaat een malolactische gisting in vaten, waarna de wijn 9 maanden rijpt in eikenhouten vaten. De andere 60% ondergaat de malolactische gisting in roestvrijstalen vaten, waarna de wijn rijpt in eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep paarsrood met robijnrode reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van blauwe bes, braam, viooltjes en zoethout.
  • Smaak: rijke, elegante wijn met tonen van donker fruit (bes, braam) en een hint vanille en zoethout. Mooi in balans met soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, spareribs, BBQ gerechten, klein wild en gevogelte.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 15-17°C.
Paul Mas Etate

De Paul Mas Estate Single Vineyard wijnen zijn afkomstig van wijngaarden in de Languedoc.

Paul Mas Estate Viognier I.G.P.
  • Paul Mas Estate Viognier I.G.P. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Viognier. Deze druiven zijn afkomstig van de “Nicole” wijngaard. De bodem bestaat uit kalk, klei en fossielen.
  • Kleur: licht strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van witte perzik, appelbloesem en ananas.
  • Smaak: aromatische, volle wijn met tonen van perzik, abrikoos, peer en een hint bloemen.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met salades, wit vlees, gegrilde vis en rijpe, romige kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.

 

 

Paul Mas Estate Chardonnay I.G.P.
  • Paul Mas Estate Chardonnay I.G.P. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. Deze druiven zijn afkomstig van de “Nicole” wijngaard. De bodem bestaat uit kalk, klei en fossielen.
  • Kleur: helder goudgeel met strogele reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rijp tropisch fruit, ananas, hazelnoot, lindebloesem en kweepeer en hinten vanille en geroosterd brood.
  • Smaak: frisse, elegante wijn met tonen van groene en rode appel, gedroogd citrusfruit, ananas, limoen, zuivel en een hint kalksteen en mineralen.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met zeevruchten, visgerechten, wit vlees, ganzenlever, paté en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-11°C.

 

Paul Mas Estate Merlot Pays d’Oc
  • Paul Mas Estate Merlot Pays d’Oc 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Merlot. Deze druiven zijn afkomstig van de “Conas” wijngaard. De bodem bestaat uit klei, kalk en fossielen. De wijn heeft gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep paarsrood.
  • Neus: elegante, complexe aroma’s van pruim, rode bes, kruiden en een hint vanille en zoethout.
  • Smaak: zijdezachte, rijke wijn met tonen van pruim, bes en een hint vanille en kruiden. Mooi in balans met soepele tannines. In de afdronk tonen van cacao.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met gevogelte, rood vlees, stoofschotels, pastagerechten en medium tot sterkte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Paul Mas Estate Pinot Noir Pays d’Oc
  • Paul Mas Estate Pinot Noir Pays d’Oc 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir. Deze druiven zijn afkomstig van de “Gardemiel” wijngaard. De bodem bestaat uit klei, kalksteen en kiezels. De leeftijd van de druivenstokken bedraagt 15 jaar. Deze wijn heeft gedurende een periode van 5 maanden gelagerd op Amerikaanse eikenhouten vaten.
  • Kleur: intens granaatrood.
  • Neus: intense aroma’s van rode bes, aardbei, kers en een hint kruiden en vanille.
  • Smaak: mondvullende, soepele wijn met tonen van kers, confiture en een hint vanille. Ronde afdronk met soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met kleine wild, hazenpeper, paté en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 18°C.

 

Domaines Paul Mas

De Domaines Paul Mas “Vignes de Nicole” wijnen zijn afkomstig van een 80 hectaren grote wijngaard gelegen op de heuvels van de Hérault Vallei. De bodem van de wijngaarden bestaat uit klei, kalk en fossielen.

In ons assortiment voeren wij:

Domaines Paul Mas “Vignes de Nicole” Chardonnay-Viognier Pays d’Oc
  • Domaines Paul Mas “Vignes de Nicole” Chardonnay-Viognier  Pays d’Oc 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 58% Chardonnay en 42% Viognier. De wijnstokken zijn respectievelijk 16 en 18 jaar oud. De Chardonnay rijpt gedurende een periode van 4 maanden op nieuwe eikenhouten vaten.
  • Kleur: helder goudgeel met strogele reflecties.
  • Neus: elegante aroma’s van peer, tropisch fruit, perzik en citrus met een hint vanille en toast.
  • Smaak: frisse, soepele wijn met tonen van tropisch en wit fruit met een hint vanille, zuivel en toast. Lange, fruitige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, salades, wit vlees en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-13°C.

 

 

Domaines Paul Mas “Vignes de Nicole” Cabernet Sauvignon-Merlot Pays d’Oc
  • Domaines Paul Mas “Vignes de Nicole” Cabernet Sauvignon-Merlot Pays d’Oc 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 56% Cabernet Sauvignon en 44% Merlot. De wijnstokken zijn 19 jaar oud en geven een lage opbrengst druiven. Deze wijn heeft gedurende een periode van 7 maanden op (deels nieuwe) eikenhouten vaten gerijpt.
  • Kleur: dieppaars met robijnkleurige reflecties.
  • Neus: elegante aroma’s van pruimen, rode bessen en specerijen met een hint drop en vanille.
  • Smaak: elegante, soepele wijn met tonen van rode en zwarte bessen en een hint kruiden en vanille. Zachte tannines en een lange afdronk met hinten chocolade.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrild vlees, stoofschotels, paté, klein wild en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 15-17°C.
  • Deze wijn is onderscheiden met een zilveren medaille tijdens het Concours Général Agricole 2013.

 

 

Domaines Paul Mas “Vignes de Nicole” Cabernet Sauvignon-Syrah Pays d’Oc
  • Domaines Paul Mas “Vignes de Nicole” Cabernet Sauvignon-Syrah Pays d’Oc 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 55% Cabernet Sauvignon en 45% Syrah. De wijnstokken zijn 15 jaar oud. De wijn heeft gedurende een periode van 8 maanden gelagerd op nieuwe eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep paarsrood met robijnrode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwart fruit (bramen, zwarte bes), viooltjes, groene peper met een hint toast, hout en specerijen.
  • Smaak: stevige, ronde wijn met tonen van bramen, zwarte bes en hinten geroosterde hazelnoot en toast. Mooi in balans met een lange afdronk met hinten drop.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrild vlees, stoofschotels, paté, wild en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 15-17°C.
  • Deze wijn is onderscheiden met een zilveren medaille tijdens het Concours des Grands Vins du Languedoc Roussillon Les Grands Vins du Sud 2013.

 

Domaines Paul Mas

 

Domaines Paul Mas Grande Réserve Chardonnay I.G.P.
  • Domaines Paul Mas Grande Réserve Chardonnay I.G.P. 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. Deze druiven zijn afkomstig van de beste percelen, te weten La Valette en l’Entre Deux Eaux. Deze wijngaarden worden bewerkt volgens biodynamische principes. Deze wijn heeft gedurende een periode van 6 maanden gelagerd op op 70% Amerikaanse en 30% Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: helder goudgeel met groene reflecties.
  • Neus: elegante aroma’s van ananas, mango en kokosnoot.
  • Smaak: rijke, elegante wijn met tonen van frisse citrusvruchten, witte bloemen en een hint toast.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met zeevruchten, wit vlees, kalfsvlees, gevogelte en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-12°C.

 

Domaines Paul Mas Grande Réserve Cabernet Sauvignon I.G.P.
  • Domaines Paul Mas Grande Réserve Cabernet Sauvignon I.G.P. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Cabernet Sauvignon. De druivenstokken zijn 20-30 jaar oud en geven een lage opbrengst druiven. Deze wijn heeft gedurende een periode van 6 maanden gelagerd op 70% Amerikaanse en 30% Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep granaatrood met robijnrode reflecties.
  • Neus: complexe aroma’s van zwarte bes, braam, viooltjes en een hint cacao en kruiden.
  • Smaak: krachtige, elegante wijn met tonen van gedroogde bes en een hint cacao en vanille. Mooi in balans met soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met gegrilde biefstuk, lamsvlees en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 17-18°C.

 

 

Chateau Paul Mas

 

Château Paul Mas Belluguette
  • Château Paul Mas Belluguette Coteaux du Languedoc 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 45% Vermentino, 30% Roussanne en 25% Grenache Blanc. De druiven zijn afkomstig van zonovergoten hellingen, gelegen op zo’n 35 kilometer ten westen van Montpellier, in het gebied Terrasses du Larzac. De bodem bevat veel kiezels, die de warmte van de dag ‘s nachts weer uitstralen. De wijn heeft enkele maanden op hout gelagerd.
  • Kleur: goudgeel met groene reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van mango, ananas, vanille en een hint bloemen en getoaste brioche.
  • Smaak: frisse, intense wijn met tonen van grapefruit, vanille, toast en kruiden en een hint perzik en peer.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met vis, zeevruchten, wit vlees en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-11°C.

 

Château Paul Mas Clos des Mûres

 

  • Château Paul Mas Clos des Mûres Coteaux du Languedoc 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 85% Syrah, 10% Grenache en 5% Mourvèdre. De wijnstokken van de Syrah zijn tussen de 24 en 44 jaar oud. De Grenache stokken zijn 45 jaar oud. Deze zijn aangeplant op een bodem van klei, gravel en leisteen waartussen veel fossielen zitten. De wijngaarden zijn gelegen op een plateau en genieten daarom van veel zonlicht. De wijn heeft 10 mnd. op Frans en Amerikaans eikenhouten vaten gelagerd
  • Kleur: intens paars met granaatrode reflecties.
  • Neus: complexe aroma’s van zwarte bes, braam,  viooltjes en een hint cacao en kruiden.
  • Smaak: intense, fruitige wijn met tonen van donker fruit en hinten drop, kruiden en toast.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met  gegrild rood vlees, wild, gourmetschotels, lamsvlees en gevogelte.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
Domaines Paul Mas

 

Vignobles Paul Mas Muscat A.O.P. 0.375 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Muscat A.O.P. 2016 0.375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Muscat Petits Grains. De druivenstokken zijn meer dan 40 jaar oud en geven een lage opbrengst druiven. Koele vergisting bij gecontroleerde temperatuur (17° C), gedurende vier weken.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van gedroogde abrikoos, sinaasappeljam en druivenbloesem.
  • Smaak: romige, zoete wijn met tonen van gekonfijte vijg, abrikozentaart en een hint acaciahoning.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met appeltaart, sorbetijs, vruchtensalade, Foie Gras en Roquefort kaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

Vignobles Paul Mas Maury A.O.P. 0.375 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Maury A.O.P. 2011 0.375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grenache. De druivenstokken zijn meer dan 40 jaar oud. De druiven worden laat met de hand geoogst, daardoor is er een lage opbrengst. De wijn lagert gedurende een periode van 14 maanden op grote eikenhouten vaten van 5 hl, genaamd “touries”.
  • Kleur: dieppaars met rode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van donker fruit en kruiden.
  • Smaak: rijke, zoete wijn met tonen van fruitcompote, koffie en cacao. Soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met chocoladedesserts, rood fruit en een kaasplankje.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

Wij kunnen alle wijnen van Paul Mas voor u verpakken in originele Paul Mas kist.

Paul Mas kist