Conte di Campiano

 

Contri Spumanti

 

Deze wijn wordt gemaakt door Contri Spumanti, gelegen in Cazzano di Tramigna in de provincie Verona. Men bezit wijngaarden in diverse regio’s.

Contri Spumanti

 

Contri Spumanti is opgericht in 1930 door Luciano Contri en uitgegroeid tot een belangrijke en grote speler in de Italiaanse markt. Contri houdt een strikte controle over de gehele productiecyclus. Deze strategie heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Erkenning komt ook uit de professionele hoek door het toenemend aantal awards dat men in de wacht weet te slepen. De dagelijkse leiding is vandaag de dag in handen van Dr. Paolo Contri, een briljant oenoloog met een economische achtergrond.

Contri Spumanti

 

In ons assortiment voeren wij:

Conte di Campiano Sangiovese del Contre Rubicone I.G.T. Sangiovese
  • Conte di Campiano Sangiovese del Contre Rubicone I.G.T. Sangiovese 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sangiovese. De Sangiovese is één van de oudste Italiaanse druivensoorten en ontleent zijn naam aan het latijnse ‘sanguis Jovis’ wat ‘bloed van Jupiter’ betekent. Deze Sangiovese komt het beste tot zijn recht in een gemiddeld warm klimaat op een goed gedraineerde bodem. De Sangiovese kent een lange rijptijd en wordt meestal tussen half september en eind oktober geoogst. Een derde gedeelte hiervan wordt traditioneel vergist. Een derde krijgt een elegante houtopvoeding en een derde van de druiven wordt gedroogd, waarmee later een tweede gisting wordt geforceerd. Dit geeft de wijn een enorm krachtige maar druivige ‘fruitboost’. 
  • Kleur: diep rood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van rijp fruit en kruiden.
  • Smaak: volle, krachtige wijn met tonen van rode kers, pruim en een hint eikenhout. Soepele tannines en mooi in balans.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, lamskoteletten, pastagerechten en oude kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 15-17°C.