Domäne Wachau

Domäne Wachau

De Wachau, het Kremstal en het Kamptal zijn de drie meeste westelijke kwaliteitsgebieden van Oostenrijk, met wijngaarden aan de Donau of een van de zijrivieren. Kenmerkend zijn de steile hellingen, de dagelijkse zonnewarmte en vooral de nachtelijke afkoeling, door koele noordwestelijke winden. Dat maakt deze gebieden zo interessant voor goede witte wijnen. Door de afkoeling krijgen ze veel intensiteit en weten hun zuren te behouden.

Domäne Wachau

 

Domäne Wachau is een coöperatie van 650 wijnboeren in de Wachau. Zij beheren samen ongeveer 440 hectaren wijngaarden, ca. 30% van de totale oppervlakte aan wijngaarden in de Wachau.

Domäne Wachau

 

De wijngaarden zijn gesitueerd op steile hellingen aan de oevers van de Donau en dragen bekende namen als Achleiten, Kollmitz, Loibenberg en Tausend-Eimer-Berg.

Domäne Wachau

 

De meest aangeplante druivenvariëteit (55%) is de Grüner Veltliner.

 

Domäne Wachau

 

Domäne Wachau hoort tot de grootste wijngoederen in Oostenrijk en staat bekend als één van de top 10 beste witte wijn producten in Oostenrijk.

Het Wine & Spirits Magazine heeft Domäne Wachau geplaatst in de Top 100 Wineries 2013. De Engelse wijnjournalist Stuart Pigott noemde het wijngoed “the best co operative winery in Europe”.

Domäne Wachau

 

 

In ons assortiment voeren wij:

  • Domäne Wachau Grüner Veltliner Terrassen Federspiel 2016
 Domäne Wachau Grüner Veltliner Terrassen Federspiel

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grüner Veltliner. De druiven zijn met de hand geplukt.
  • Kleur: helder goudgeel met groene reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van tropisch fruit, rijpe appel, delicate kruiden en een hint witte peper.
  • Smaak: sappige, frisse wijn met tonen van tropisch fruit, appel en een hint kruiden. Mooi in balans met een lange afdronk met een hint kruiden.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaal-, en schelpdieren, vis, Wienerschnitzel, wit vlees en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9°C.