Domaine Fontaine du Clos

Fontaine du Clos

Domaine Fontaine du Clos is opgericht in 1990 door John en Nicole Barnier. Momenteel wordt het gerund door hun zoon Jean-Francois en zijn vrouw Celine.

Fontaine du Clos

 

Fontaine du Clos is gelegen in het hart van de Provence, tussen de bergtoppen van de Dentelles van Montmirail en de imposante Mont Ventoux. Het klimaat is hier ideaal: de zon, de regen en de mistral helpen de druiven in vorm te houden.

Fontaine du Clos

 

Men verbouwt meer dan 32 verschillende druivenvariëteiten. De druivenstokken groeien op een kalkrijke kleibodem.

Fontaine du Clos

 

Naast het verbouwen van wijn heeft men ook een kwekerij van wijnstokken. 

In ons assortiment voeren wij:

Domaine Fontaine du Clos Rouge Confidences Côtes-du-Rhône AC
  • Domaine Fontaine du Clos Rouge Confidences Côtes-du-Rhône AC 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Grenache en Syrah.
  • Kleur: intens robijnrood met granaatkleurige reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van kers, framboos, pioenroos en een hint peper.
  • Smaak: krachtige, ronde wijn met tonen van gekonfijt fruit. Mooi in balans met in de afdronk hinten van chocolade en kruiden.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met klein wild, lamsvlees, stoofschotels en paté.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Domaine Fontaine du Clos Reflets de l’âme Vacqueryas A.O.P.
  • Domaine Fontaine du Clos Reflets de l’âme Vacqueryas A.O.P. 2013

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Grenache en 40% Syrah. De druiven worden eind september met de hand geplukt. De wijn lagert gedurende een periode van 12 maanden op eikenhouten vaten.
  • Kleur: robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte bes, aardbei, framboos en hinten nootmuskaat en karamel.
  • Smaak: krachtige, geconcentreerde wijn met tonen van donker fruit en hinten cacao en vanille. Soepel tannines en een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wild, stoofschotels en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.