Gernot Heinrich

Gernot Heinrich

 

Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent (oude Pinot kloon) vertolken de hoofdrol, Pinot Noir, Chardonnay en Weißburgunder de bijrollen.

Gernot Heinrich

 

Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanuit een holistische, biodynamische beleving, waarin traditie en innovatie op eigen wijze elkaar vinden.

De wijngaarden van Gernot Heinrich liggen in Gols, Neusiedlersee, tussen het beroemde meer en de grens met Hongarije.

Gernot Heinrich

 

In de directe omgeving van het wijnhuis bevinden zich de vier bekende percelen van Heinrich.

Altenberg ligt aan de rand van het Parndorfer Platte, met een prachtig uitzicht op het meer. De bodem met een halfzware tot zware structuur, bestaat uit poreus, kalkhoudend, droog en goed drainerend leem met kiezels.

Goldberg ligt naast Altenberg, met dezelfde bodemstructuur, op droog en goed drainerend leemhoudend zand met wat kiezels maar geen kalk. Door de invloed van de noordwestelijke winden is dit een koeler perceel, zeer geschikt voor vroegrijpe blauwe druiven.

Gernot Heinrich

 

Salzberg heeft een soortgelijke ligging als Altenberg, maar het leem met kiezels bevat veel meer kalk.

Gabarinza bestaat uit twee golvende delen met een zuidelijk georiënteerde helling. De bodem bestaat eveneens uit leem en wat kiezels en heeft een hoog kalkgehalte.

Gernot Heinrich

 

In ons assortiment voeren wij:

  • Heinrich RED 2012
Heinrich RED

 

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Zweigelt, 30% Blaufränkisch en 10% St. Laurent. De druiven worden begin september met de hand geplukt.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van kers, rood fruit en een hint kruiden.
  • Smaak: fruitige, aromatische wijn met tonen van kersen en rood fruit. Soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met BBQ gerechten, stoofvlees, gevogelte en blauwaderkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 14-16°C.

 

 

Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij