Mabis

 

Mabis

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar “roots” in de wijn. Werkzaam vanuit  Soave geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf.

 

Mabis

 

De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven wordt handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.

Mabis

 

Voor de lagering van hun wijnen maakt men gebruik van Sloveense eikenhouten vaten.

Mabis

 

Vanwege zijn expertise wordt Maurizio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd.

In ons assortiment voeren wij:

Mabis Biscardo Prosecco Millesimato
  • Mabis Biscardo Prosecco Millesimato 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Prosecco.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van appel en perzikbloesem.
  • Smaak: soepele, fluweelzachte Prosecco met  tonen van groene appel, steenvrucht en citrus.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vis, schaal– en schelpdieren en vers fruit.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

Mabis Uvam Pinot Grigio Delle Venezie I.G.T.
  • Mabis Uvam Pinot Grigio Delle Venezie 2016 I.G.T.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Grigio.
  • Kleur: bleekgeel.
  • Neus: elegante aroma’s van bloemen, meloen, guave en perzik.
  • Smaak: soepele wijn met tonen van tropisch fruit en een hint witte bloemen. Mooi in balans met een frisse afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met pasta’s, visgerechten, kip en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

 

Mabis Oropasso Garganega Chardonnay Veneto I.G.T.
  • Mabis Oropasso Garganega Chardonnay Veneto I.G.T. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Garganega en 40% Chardonnay.
  • Kleur: strogeel met groene reflecties.
  • Neus: delicate aroma’s van bloemen en hinten citrus en geel fruit.
  • Smaak: frisse wijn met tonen van mineralen, witte bloemen en een hint citrus. Mooi in balans met een elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met zeevruchten, witvis, wit vlees, risotto, pasta’s, BBQ gerechten en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

Mabis Neropasso Rosso Veneto I.G.T.
  • Mabis Neropasso Rosso Veneto I.G.T. 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. De druiven worden voor het persen gedroogd. De druiven moeten perfect rijp en gezond zijn, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie te zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
  • Kleur: intens robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van kers, zwarte kers en pruim en een hint kruiden.
  • Smaak: fluweelzachte wijn met tonen van donkerrood fruit en pruimencompote. Mooi in balans met soepele tannines en een zachte afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met pasta’s, wit-, en rood vlees en verse en gerijpte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Biscardo Ripasso della Valpolicella
  • Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella DOC Classico Superiore 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Corvina Veronese, Corvinone en Molinara. Na de persing wordt het fermentatieproces opnieuw op gang gebracht door de warme uitgeperste druivenschillen van de Amarone toe te voegen. Hierdoor krijgt de wijn alle kenmerken van een ‘kleine’ Amarone die een stuk sneller op dronk is en wat minder zwaar van smaak. De rijping van deze volle wijn vindt, gedurende 12 maanden, plaats in 30 hl grote Sloveense eiken vaten. Het rijpingsproces wordt vervolgd, gedurende een periode van 6 maanden, op de fles in de kelders van het domein. 
  • Kleur: intens robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van rood fruit, pruimenjam en een hint chocolade.
  • Smaak: krachtige, volle wijn met tonen van rijp, rood fruit. Lichte tonen van kruiden, chocolade en pruimenjam. Volle afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wildgerechten, biefstuk en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.