Pago de Cirsus

Pago de Cirsus

 

Bodega Pago de Cirsus is gesitueerd in La Finca Bolandín (Ablitas), het meest zuidelijkgelegen gedeelte van Navarra, op een hoogte van 395 meter boven zeeniveau.

Pago de Cirsus

 

Men bezit een oppervlakte van ca. 137 hectaren wijngaarden. Men verbouwt hier de volgende druivenvariëteiten: Chardonnay, Moscatel Grano Menudo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo en Garnacha.

Pago de Cirsus

 

Het doel van Bodega Pago de Cirsus is het maken van een 100% Single Estate wijn van de hoogste kwaliteit. Hiervoor worden enkel druiven van de eigen wijngaarden gebruikt. Door de rendementen laag te houden worden zeer smaakvolle wijnen geproduceerd. De druiven worden handmatig geoogst en verwerkt, waarbij zoveel mogelijk werk in de wijngaard wordt uitgevoerd. Door de wijnen te laten rijpen op Frans eikenhouten vaten, worden de kenmerkende eigenschappen naar voren gebracht. Afhankelijk van de druivenvariëteit wordt de lageringstijd bepaald, variërend tussen de 12 en 18 maanden. 

 

Pago de Cirsus

 

Eigenaar Inaki Nunez bouwde in 2002 een nieuwe bodega en werkt nauw samen met wijnmaker Jean Marc Sauboua. Deze internationaal bekende oenoloog, die verantwoordelijk was voor de wijnen van Chateau Haut Brion in Bordeaux, streeft naar perfectie. Dit leidde tot diverse gouden medailles voor Pago de Cirsus. Een geweldige prestatie.

Pago de Cirsus

 

In ons assortiment voeren wij:

Pago de Cirsus Chardonnay DO Navarra
  • Pago de Cirsus Chardonnay 2016 DO Navarra

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. Deze druiven zijn afkomstig van een 350 meter hoog gelegen wijngaard in Finca Bolandín. De druiven zijn tijdens de laatste week van augustus geplukt.
  • Kleur: helder strogeel met lichtgroene reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van mango en ananas geïntegreerd met aroma’s van meloen en kiwi.
  • Smaak: harmonieuze wijn met tonen van citrus, tropisch fruit en een hint kruiden. Goed in balans met een mooie zuurgraad en lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, zeevruchten, wit vlees, groentegerechten en jonge kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.

 

 

 

Pago de Cirsus Chardonnay Fermented DO Navarra
  • Pago de Cirsus Chardonnay Fermented 2015 DO Navarra

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. Deze druiven zijn afkomstig van een 350 meter hoog gelegen wijngaard in Finca Bolandín. De druiven zijn tijdens de derde week van augustus handmatig geplukt. De wijn heeft gedurende een periode van 9 maanden gelagerd op nieuwe Frans eikenhouten vaten.
  • Kleur: helder goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van tropisch fruit, gedroogde abrikoos en een hint vanille en amandel.
  • Smaak: romige wijn met tonen van geel fruit en een hint eikenhout en mineralen. Zijdezachte, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaal-, en schelpdieren, witvis, gevogelte, wit vlees en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.

 

 

Pago de Cirsus Oak Aged DO Navarra
  • Pago de Cirsus Oak Aged 2014 DO Navarra

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Tempranillo, Merlot en Shiraz. Deze druiven zijn afkomstig van een 350 meter hoog gelegen wijngaard in Finca Bolandín. De Tempranillo druiven worden tijdens de eerste en tweede week van oktober geplukt, de Merlot tijdens de eerste week van september en de Shiraz tijdens de eerste week van oktober. De wijn heeft gedurende een periode van 4 maanden op Frans eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: kersenrood met robijnrode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van rood fruit, pruim, braam en een hint cacao en vanille.
  • Smaak: volle wijn met tonen van kers, braam, pruim en een hint vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met BBQ gerechten, gourmetschotels, chorizo en pasta’s.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Pago de Cirsus Seleccionada DO Navarra
  • Pago de Cirsus Seleccionada 2013 DO Navarra

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Tempranillo, Merlot en Syrah. Deze druiven zijn afkomstig van een 350 meter hoog gelegen wijngaard in Finca Bolandín. De Tempranillo druiven worden van 4 tot 12 oktober geplukt, de Merlot van 2 tot 8 september en de Syrah van 1 tot 4 oktober.  week van oktober. Alle druiven worden met de hand geplukt. De wijn heeft gedurende een periode van 12 maanden gelagerd op nieuwe Frans eikenhouten vaten.
  • Kleur: intens kersenrood met violetkleurige reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van pruim, braam, zwarte bes en hinten balsamico en drop.
  • Smaak: zijdezachte, soepele wijn met tonen van rijp donker fruit en een hint vanille. Mooi in balans met soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, stoofschotels, wildgerechten en oude kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Pago de Cirsus Cuveé Especial DO Navarra
  • Pago de Cirsus Cuveé Especial 2011 DO Navarra

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Tempranillo, Merlot en Syrah. Deze druiven zijn afkomstig van een 350 meter hoog gelegen wijngaard in Finca Bolandín. De Tempranillo druiven worden tijdens de eerste en tweede week van oktober geplukt, de Merlot tijdens de eerste week van september en de Syrah tijdens de eerste week van oktober. Alle druiven worden met de hand geplukt. De wijn heeft gedurende een periode van 12 maanden gelagerd op nieuwe Frans eikenhouten vaten, vervolgens heeft de wijn nog 12 maanden op fles gelagerd.
  • Kleur: donker robijnrood met violetkleurige reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van gekonfijte rode en zwarte bes, cappuccino en een hint vanille en tabak.
  • Smaak: sappige, rijke wijn met tonen van bosbes, donker fruit en een hint vanille. Mooi in balans met soepele tannines. Krachtige afdronk met tonen van balsamico.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met entrecôte, wildgerechten, lamsvlees en stoofschotels.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 18°C.