Patrizi

 

Patrizi

 

De Patrizi winery is gesitueerd op de top van de Langhe heuvel in het wijngebied Langhe in de regio Piemonte.

Patrizi

 

Patrizi heeft als uitgangspunt een balans te vinden tussen moderne technieken en traditie.

De wijngaarden zijn beplant met de druivenvariëteiten: Nebbiolo, Dolcetto en Barbera. 

Patrizi

 

  • Nebbiolo:

De Nebbiolo druif is misschien wel de belangrijkste blauwe druivensoort van Italië, waar de druif ook oorspronkelijk vandaan komt. De naam Nebbiolo komt van het Italiaanse woord nebbia, wat nevel betekent dat weer refereert aan de late oogst van de druif.

  • Dolcetto:

De Dolcetto druif komt oorspronkelijk uit het gebied van Acqui en Ovada in Italië. Van hieruit verspreidde de soort zich over de andere gebieden in Piemonte. Vandaag de dag is het één van de belangrijkste druivenvariëteiten in Piemonte.

  • Barbera:

De Barbera druif komt voornamelijk voor in het noordwesten van Italië en gedijt het best in Piemonte. De druif bestaat al sinds de 13e eeuw en komt oorspronkelijk uit Alexandrië.

In ons assortiment voeren wij:

  • Passo del Bricco Piemonte Rosso DOC 2015

Passo staat voor voetstap en refereert aan de mensen die van de ene naar de andere wijngaard lopen om de verschillende druivenvariëteiten te plukken voor deze wijn.

Passo del Bricco Piemonte Rosso DOC

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten:40% Nebbiolo, 40% Dolcetto en 20% Barbera. De wijn heeft gedurende een periode van 8 maanden op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: intens robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwart fruit en viooltjes.
  • Smaak: harmonieuze, volle wijn met tonen van zwart fruit, confituur en een hint balsamico. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met pasta’s, stoofschotels, rood vlees, salades en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-17°C. 

 

 

Patrizi