Patrizi

 

Patrizi

 

De Patrizi winery is gesitueerd op de top van de Langhe heuvel in het wijngebied Langhe in de regio Piemonte.

Patrizi

 

Patrizi heeft als uitgangspunt een balans te vinden tussen moderne technieken en traditie.

De wijngaarden zijn beplant met de druivenvariëteiten: Nebbiolo, Dolcetto en Barbera. 

Patrizi

 

  • Nebbiolo:

De Nebbiolo druif is misschien wel de belangrijkste blauwe druivensoort van Italië, waar de druif ook oorspronkelijk vandaan komt. De naam Nebbiolo komt van het Italiaanse woord nebbia, wat nevel betekent dat weer refereert aan de late oogst van de druif.

  • Dolcetto:

De Dolcetto druif komt oorspronkelijk uit het gebied van Acqui en Ovada in Italië. Van hieruit verspreidde de soort zich over de andere gebieden in Piemonte. Vandaag de dag is het één van de belangrijkste druivenvariëteiten in Piemonte.

  • Barbera:

De Barbera druif komt voornamelijk voor in het noordwesten van Italië en gedijt het best in Piemonte. De druif bestaat al sinds de 13e eeuw en komt oorspronkelijk uit Alexandrië.

In ons assortiment voeren wij:

  • Passo del Bricco Piemonte Rosso DOC 2015

Passo staat voor voetstap en refereert aan de mensen die van de ene naar de andere wijngaard lopen om de verschillende druivenvariëteiten te plukken voor deze wijn.

Passo del Bricco Piemonte Rosso DOC

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten:40% Nebbiolo, 40% Dolcetto en 20% Barbera. De wijn heeft gedurende een periode van 8 maanden op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: intens robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwart fruit en viooltjes.
  • Smaak: harmonieuze, volle wijn met tonen van zwart fruit, confituur en een hint balsamico. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met pasta’s, stoofschotels, rood vlees, salades en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-17°C. 

 

 

Patrizi Barolo D.O.C.G. 2012
  • Patrizi Barolo D.O.C.G. 2012

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Nebbiolo. De wijngaard is gelegen in een afgesloten landgoed dicht bij het dorpje Barolo. Het plukken van de zorgvuldig geselecteerde druiven vindt eind oktober plaats. Vervolgens worden de druiven geperst met speciaal daarvoor ontwikkelde machines, waarna ze vervolgens gedurende 15 dagen in stalen tanks fermenteren. Deze wijn ondergaat een rijpingsproces van tenminste 3 jaar, waarvan de laatste 2 jaar in eiken houten vaten. Deze periode start vanaf begin januari van het eerstvolgende jaar na het plukken. Als deze jaren om zijn ondergaat deze Barolo een heuse wijnproef. Deze test wordt uitgevoerd door een speciaal comité, dit om een keurmerk te ontvangen voor de herkomst en de kwaliteit.
  • Kleur: granaatrood met oranje reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bes, pruim, hout en een hint leder.
  • Smaak: stevige, zijdezachte wijn met tonen van rode bes, zoethout en een hint vanille. Mooi in balans met een stevige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wild, rood vlees, lamsvlees en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C. 

 

Patrizi