Radio Boca

Radio Boca

 

Radio Boca staat voor ongecompliceerde Spaanse wijnen. Makkelijk, sappig, vol fruit, ongecompliceerd soepel en betaalbaar. Wijnen zonder een ingewikkeld verhaal die het moeten hebben van het drink plezier en de mond-op-mond reclame. Radio Boca betekent letterlijk “radio mond”, zo drink je het en zo geef je het door aan je vrienden.

Radio Boca

 

In ons assortiment voeren wij:

Radio Boca Verdejo
  • Radio Boca Verdejo 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Verdejo. De druiven zijn afkomstig uit Castilla y León. De druiven worden ’s nachts mechanisch geoogst om alle frisheid in het sap te behouden. Schil inweking vindt plaats gedurende 24 uur op een temperatuur van 10°C, gevolgd door zachte persing en gecontroleerde vergisting op 16-18°C in RVS tanks.
  • Kleur: lichtgeel.
  • Neus: frisse aroma’s van limoenbloesem, appels, licht tropisch fruit en hinten van minerale tonen.
  • Smaak: sappige, frisse wijn met tonen van tropisch fruit en peer. Verfrissende, zachte afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met salades, visgerechten, BBQ gerechten, pasta’s en groentequiches.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
Radio Boca Verdejo Concours Mondial gold medal

 

 

Radio Boca Tempranillo
  • Radio Boca Tempranillo 2015 (Valencia)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo. De druiven zijn afkomstig uit Valencia. De druiven worden geplukt in september wanneer ze optimaal gerijpt zijn. Na de pluk weekt het sap met de schillen gedurende 48 uur op tank op lage temperatuur voor de optimale overdracht van smaak en fruitaroma’s. Vervolgens vergist de most gedurende 12-18 dagen op RVS tanks en rijpt een deel van de wijn enige maanden op eiken vat. Die wijn wordt geassembleerd tot een evenwichtige blend met de wijn die op RVS ligt.
  • Kleur: donkerrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rijpe pruim en kers.
  • Smaak: mondvullende wijn met tonen van donker fruit en hinten van vanille en kaneel. Lange, zachte afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met BBQ gerechten, gourmetschotels, pasta’s en tapas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.