Rosella Flowers

Rosella Flowers

 

Rosella Flowers (Hibiscus Sabdariffa) groeien in Australie en Zuid-Oost Azië.

Hibiscus Sabdariffa

 

De bloemen worden zorgvuldig geselecteerd, met de hand geplukt en geconserveerd met water en rietsuiker. Er worden verder geen conserveringsmiddelen gebruikt, dus 100% natuurlijk! Een potje bevat 11 Wild Hibiscus bloemen. 

Rosella Flowers
Rosella Flowers

Plaats de bloem op de bodem van een champagne flute en schenk er een beetje van de zoete siroop bovenop. Schenk vervolgens champagne of mousserende wijn in het glas. De wijn transformeert van kleur van dieprood aan de onderkant van het glas, naar bleekroze bovenaan het glas. De mousse zorgt ervoor dat de bloem lichtjes beweegt in het glas en geeft een prachtig effect. 

Rosella Flowers

 

 

De Rosella Flowers bevatten extreem veel vitamine C en anti-oxidanten. De bloemen zijn eetbaar, ze smaken naar kersen en rabarber.

Rosella Flowers

 

Eenmaal geopend is het product nog 4 maanden houdbaar, mits bewaard in de koelkast.

Uiteraard zijn de Rosella Flowers op nog veel meer manieren te gebruiken, bijvoorbeeld bij een dessert of salades maar ook in cocktails bijv. voor de Aussie Rosella Sunrise.

Recept Aussie Rosella Sunrise:

  • 40 ml. Tequila
  • 150 ml. Cointreau
  • 150 ml. vers limoensap
  • 30 ml. Rosella siroop

Smeer met een stuk limoen de bovenkant van een Margarita glas in. Doop vervolgens de bovenkant van het glas in fijn zout. Giet alle ingrediënten in een shaker en voeg ijs toe. Schud en giet het mengsel in het glas. Laat ter decoratie een Rosella Flower bovenin het glas drijven of plaats deze op de rand van het glas en garneer vervolgens met een stukje limoen.

Aussi Rosella Sunrise

 


Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij