Santocci Limoncello

Santocci Limoncello

 

Oorspronkelijk is Limoncello ontstaan als likeur op basis van schillen die overbleven bij de productie van citroenen, die werden gekweekt voor het maken van citroensap. De kwaliteit van de citroenen was enorm belangrijk voor deze opkomende “sapindustrie”, dit resulteerde in een bijzondere smaak van de schil. Met deze schillen werden eind 19e eeuw de eerste Limoncello likeuren geproduceerd.

Santocci Limoncello

 

Helaas zijn er vanaf het begin van de vorige eeuw meer en meer producenten gekomen die citroenen alleen gingen kweken om een zo hoog mogelijke kleur- en smaak opbrengst van de schillen te behalen voor de productie van citroenlikeuren. Nu werd het vruchtvlees een bijproduct, dat heeft vaak geleid tot Limoncello’s met een bittere smaak. Of zelfs Limoncello’s met veel kleur-, geur en smaakstoffen.

Santocci is altijd bij de kern en de traditie van de Limoncello gebleven.

Santocci Limoncello

 

 

Men gebruikt hier nog steeds de hoog kwalitatieve en natuurlijke citroenschillen die horen bij een met liefde en aandacht gekweekte citroen. Een citroen waaraan hoge kwaliteitseisen wordt gesteld krijgt uit zichzelf een mooie schil. Dat was generaties geleden al de reden om kostbare alcohol te vermengen met overgebleven citroenschillen, en zo denkt men er bij Santocci vandaag nog steeds over!

De Limoncello van Santocci kenmerkt zich door zijn uitgelezen balans. De zuurtegraad van de citroenschil die wordt gebruikt, in combinatie met het zoet van de natuurlijke suikers en de juiste balans van de alcohol resulteert in een unieke en onderscheidende vloeiende smaak.

Santocci Limoncello

 

Santocci is gemaakt volgens een generaties oud familierecept en wordt nog steeds op dezelfde manier met liefde gemaakt; dus zonder enige toevoeging van kunstmatige smaak-, geur- en kleurstoffen.

De puurheid van de met zorg en liefde geselecteerde citroenen proef je terug in ieder Santocci moment. Purezza!

Santocci

Van Santocci kun je het hele jaar door genieten.  Niet alleen als aperitief of digestief op warme zomerdagen, ook ‘s winters is de vloeiende en heerlijke smaak van Santocci een belevenis bij een mooie kop espresso of goede koffie.

Santocci bewaar je het best in het vriesvak, en serveer je in shotglasses die ook in het vriesvak worden bewaard. Zo koud als Santocci wordt geserveerd, zo onweerstaanbaar zul je de smaak ervaren. Omdat de basis van Santocci bestaat uit de schillen van de mooiste Italiaanse citroenen uit Sorrento, adviseren we je om de fles voor het serveren te schudden.

En wat te denken van een mooie Santocci cocktail, of Santocci als de geraffineerde smaakmaker van mooie gerechten? Liefhebbers weten de bijzondere smaak en het heerlijke gevoel van de Santocci limoncello niet alleen  in het glas te waarderen.

Santocci Due Tre