Terrai

 

Terrai

 

Het wijnhuis Terrai is gelegen in Cariñena, de oudste D.O. in Aragón, in een klein dorpje genaamd Longares. Hier komen strenge winters en droge hete zomers voor, die typisch zijn voor het landklimaat, deze worden enigszins getemperd door de invloeden van de “Cierzo” wind en de rivier de Ebro.

Terrai

 

“Garnacha is onze druif, ons hart” zegt men bij Terrai. Deze druif wordt al honderden jaren verbouwd en Terrai heeft een aantal van de oudste wijnstokken van Spanje, die onder druk staan van geringe neerslag en een arme bodem die bestaat uit klei en kalk.

Al deze factoren dragen bij tot de vorming van werkelijk perfecte oude Garnacha wijnstokken, geteeld in kleine struiken en weelderig met een rijpe sappige smaak, kleur en aroma. Wat men zoekt is fruitconcentratie en frisheid. Alle druiven worden handgeplukt en met liefde behandeld, zodat de ‘versheid’ behouden wordt.

Terrai

 

Het wijnhuis Terrai gelooft in het klimaat, de grond en de inheemse druivenrassen. Ze werken coöperatief samen als een grote familie. De Terrai wijn is voor mensen, door mensen. Terrai is gewoon Garnacha.

Garnacha

 

In ons assortiment voeren wij:

Terrai OVG Cariñena D.O.
  • Terrai OVG 2017 Cariñena D.O.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Garnacha afkomstig van oude druivenstokken. Deze wijn heeft gedurende een periode van 3 maanden gelagerd op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
  • Kleur: granaatrood met paarse en zwarte reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van aardbei, rode bes en zwart fruit.
  • Smaak: soepele wijn met tonen van zwarte bes, braam en een hint eikenhout en kruiden. Mooi in balans met zijdezachte tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gourmetschotels, BBQ gerechten, rood vlees en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
  • Deze wijn heeft een Gran Oro medaille gewonnen tijdens het Concurso Internacional de Vino Zarcillo 2015.
Concurso Internacional de Vino Zarcillo 2015