Speciale Champagnes
 

In onze speciale Champagne klimaatkast worden o.a. de volgende paradepaardjes onder de juiste condities bewaard: Krug Clos de Mesnil 1990,  Krug Grande Cuvée, Krug Vintage, Dom Pérignon, Dom Pérignon Rosé, Taittinger Collection Corneille Brut 1990, Louis Roederer Cristal etc. 

Krug logo

Krug Clos de Mesnil 1990

Krug is opgericht in 1843 en is sinds die tijd gespecialiseerd in het maken van prestigieuze Champagnes. Krug is het enige Champagnehuis wat voor al zijn Champagnes gebruik maakt van lagering op kleine eikenhouten vaten, een essentieel element voor het intense bouquet en de complexe smaak.  Het paradepaardje van Krug is de Clos du Mesnil. Deze Champagne bestaat voor 100% uit Chardonnay, deze druiven zijn afkomstig uit een kleine wijngaard gelegen in Le Mesnil-sur-Oger. Het is één van werelds mooiste Blanc de Blancs. De 1990 heeft een heerlijke, aromatische, lange, volle afdronk. Van deze Clos de Mesnil 1990 zijn slechts 10.000 flessen gemaakt, Olivier Krug noemt deze Clos de Mesnil dan ook ‘the Krug of the Krug in terms of size’. Deze Champagne is zeer gewild onder de liefhebbers. 

Krug Clos de Mesnil 1990

 


Taittinger Collection Corneille Brut 1990

Een werkelijk, uniek collector’s item!

In deze door Corneille, speciaal voor Taittinger ontworpen fles, zit een Brut 1990 Champagne. Na een erg hete zomer vond de oogst begin 1990 plaats. De uitstekende klimatologische omstandigheden zorgden voor mooie, rijpe druiven met een uitzonderlijk hoog suikergehalte, zonder dat dit ten koste ging van de zuurgraad. De 1990 Champagne is krachtig, mooi van structuur en rijk in aroma’s en heerlijk fris in de mond. Deze Taittinger Collection Corneille is geproduceerd van 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir druiven, deze druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden in de Champagne.

 

Taittinger Collection Brut 1990
Taittinger Collection Corneille Brut 1990

 


Louis Roederer

Louis Roederer is één van de grootste, onafhankelijke Champagne-huizen, in bezit van dezelfde familie sinds de oprichting in 1776. Champagne Roederer heeft in de 19e eeuw als hofleverancier van de Romanovs furore gemaakt, maar is in de loop van de 20e eeuw in toenemende mate erkend als een der meest prestigieuze huizen. De kwaliteit van een grote Champagne als Louis Roederer wordt in hoge mate bepaald door het beleid en de omgang met de druivenstokken in de wijngaarden. Immers, hier ligt de basis voor de kwaliteit van een wijn. Roederer oogst ruim driekwart van het benodigde fruit in 100% eigen wijngaarden, die vanzelfsprekend met extreme zorg worden omringd. Onder leiding van de charismatische president directeur Jacques Rouzaud, wordt de opbrengst per ha. voortdurend gereduceerd, ten faveure van de kwaliteit.

Louis Roederer Cristal

 

Gelimiteerd verkrijgbaar:

Louis Roederer Brut Nature Philippe Starck

 

Louis Roederer Brut Nature Philippe Starck
Louis Roederer Brut Nature Philippe Starck

 

In ons assortiment voeren wij eveneens de Louis Roederer Cristal, de Cristal Magnum en de Cristal Rosé. Deze zeer gewilde Champagnes zijn beperkt verkrijgbaar.

Louis Roederer Cristal

Louis Roederer Cristal

 

In 1876 creëerde Louis Roederer II de Cristal Cuvée voor Tsaar Alexander II. Ook door de aristocraten werd Cristal gedronken. Tsaar Alexander II was ontevreden over het feit dat de Champagne die hij dronk niet te onderscheiden was van de Champagne gedronken door aristocraten.

Louis Roederer nam hierop een beroemde glasmaker aan om een unieke, kristallen fles te maken. Deze fles werd met zoveel vakmanschap gemaakt dat de bodem plat kon zijn. Dit was de geboorte van Cristal, de eerste prestigieuze Vintage Champagne.Cristal wordt gemaakt van de allerbeste druiven, afkomstig van de mooiste stukken wijngaard van Roederer’s 180 ha. grote eigen wijngaard. Cristal’s finesse en elegantie zijn onvolprezen. 

Louis Roederer Cristal

 

Zijn bouquet en perfecte balans zijn ongenaakbaar. Door de invloed van de Pinot Noir is de kleur licht goudgeel, als het vruchtvlees van een net niet rijpe banaan. Op het oog vrijwel onzichtbare belletjes, heel knap volledig versmolten met de wijn. Volle, rijke en indringende neus, uiterst aromatisch. Fijne, zachte mousse. Complexe wijn met zeer intense smaak, diep en breed met zalige zuren. De fles is in speciale gele folie gewikkeld ter bescherming tegen UV-licht.

Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij