Speciale Champagnes
 

In onze speciale Champagne klimaatkast worden o.a. de volgende paradepaardjes onder de juiste condities bewaard.

Champagne Abyss 2012 A.O.C.
  • Champagne Abyss 2012 A.O.C. 

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 33,5% Chardonnay, 33,3% Pinot Noir en 33,3% Pinot Meunier. De cuvée Abyss van Leclerc-Briant werd speciaal gecreëerd voor verdere ontwikkeling onderwater (op de zeebodem) in samenwerking met Amphoris, een bedrijf gespecialiseerd in onderzeese projecten.

De gekozen druiven voor Abyss, worden geplukt en geoogst uit selecteerde Champagne dorpen, welke bekend staan om hun speciale kalksteen ondergrond. Deze zorgvuldig gekozen Terroirs zijn in perfecte resonantie met het maritieme sediment in de “Baai van Sti”, gelegen aan de oostelijke punt van de «Ile d’Ouessant» aan de kust van Bretagne in Frankrijk.

De Chardonnay druiven zijn afkomstig van Bisseuil, Pinot Noir van Avenay-Val-d’Or en Pinot Meunier van Vrigny: elke druivenras is gelijkwaardig vertegenwoordigd in deze cuvée van uitzonderlijke klasse. Deze vintage Champagne, uitsluitend gemaakt van druiven uit 2012, is in juni 2013 gebotteld, in februari 2016 heeft het dégorgement plaatsgevonden en is daarna in maart op de zeebodem gelegd. In mei 2017 werd de wijn weer bovenwater gehaald.

“We leggen de wijn op de zeebodem, daar waar de druk buiten de fles even hoog is als in de fles”

Champagne Abyss 2012 A.O.C.

 

  • Kleur: brilant lichtgeel met strogele reflecties en een hint zilver.
  • Neus: intense aroma’s van perzik, appels, rabarber, kamille, jasmijn  en een hint iodine en krijt.
  • Smaak: zuivere, romige Champagne met tonen van geel fruit, druiven, bosbessen en een hint mineralen. Een echte sensatie van diepte en concentratie stijgt uit het glas. Cuvee Abyss is een champagne met een resoluut maritiem karakter, dat profiteerde van het rustig ontwikkelen op de zeebodem.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met oesters, zalm, tonijn, kreeft, mosselen  en Sint-Jakobsschelpen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-9°C.
  • Deze Champagne is gelimiteerd verkrijgbaar (120 flessen voor Nederland).

 

 

Louis Roederer

Louis Roederer is één van de grootste, onafhankelijke Champagne-huizen, in bezit van dezelfde familie sinds de oprichting in 1776. Champagne Roederer heeft in de 19e eeuw als hofleverancier van de Romanovs furore gemaakt, maar is in de loop van de 20e eeuw in toenemende mate erkend als een der meest prestigieuze huizen. De kwaliteit van een grote Champagne als Louis Roederer wordt in hoge mate bepaald door het beleid en de omgang met de druivenstokken in de wijngaarden. Immers, hier ligt de basis voor de kwaliteit van een wijn. Roederer oogst ruim driekwart van het benodigde fruit in 100% eigen wijngaarden, die vanzelfsprekend met extreme zorg worden omringd. Onder leiding van de charismatische president directeur Jacques Rouzaud, wordt de opbrengst per ha. voortdurend gereduceerd, ten faveure van de kwaliteit.

Gelimiteerd verkrijgbaar:

Louis Roederer Brut Nature Philippe Starck

 

Louis Roederer Brut Nature Philippe Starck
Louis Roederer Brut Nature Philippe Starck

 

Taittinger Collection Corneille Brut 1990

Een werkelijk, uniek collector’s item!

In deze door Corneille, speciaal voor Taittinger ontworpen fles, zit een Brut 1990 Champagne. Na een erg hete zomer vond de oogst begin 1990 plaats. De uitstekende klimatologische omstandigheden zorgden voor mooie, rijpe druiven met een uitzonderlijk hoog suikergehalte, zonder dat dit ten koste ging van de zuurgraad. De 1990 Champagne is krachtig, mooi van structuur en rijk in aroma’s en heerlijk fris in de mond. Deze Taittinger Collection Corneille is geproduceerd van 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir druiven, deze druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden in de Champagne.

Taittinger Collection Brut 1990
Taittinger Collection Corneille Brut 1990