Vigneti Zabù 

Vigneti Zabù

Vigneti Zabù is een lokale coöperatie van boeren in Sicilië.

Vigneti Zabù

 

De wijngaarden van Vigneti Zabù zijn gelegen in Sambuca di Sicilia in de Belice Valley, boven het Arancio meer. Het water van dit meer is vitaal voor deze wijngaarden in de vaak warme Siciliaanse zomers en zorgt er voor dat de druiven optimaal kunnen rijpen. De coöperatie werkt samen met de Farnese Group.

Vigneti Zabù

 

Voor de vinificatie heeft de Farnese Group de wijnmaker Filippo Baccalaro aangetrokken. Met de laatste wijnmaaktechnieken en een moderne winery tot zijn beschikking heeft Filippo de missie de wijnen die voortkomen uit deze onderneming nog verder te verbeteren.

Vigneti Zabù

 

In ons assortiment voeren wij:

 Zabù Nero d’Avola I.G.T. Terre Siciliane
  • Zabù Nero d’Avola 2015 I.G.T. Terre Siciliane

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Nero d’Avola.
    Kleur: robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwart fruit, kersen, bosbessen en een hint kruiden en balsamico.
  • Smaak: mondvullende, soepele wijn met tonen van zwart fruit. Mooi in balans met zachte tannines. Lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met geroosterd en gegrild vlees, BBQ en gourmetgerechten, wild en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18 °C.

 

 

Ilpasso Nerello Mascalese Nero d’Avola I.G.T. Terre Siciliane
  • Ilpasso Nerello Mascalese Nero d’Avola 2015 I.G.T. Terre Siciliane

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 85% Nerello Mascalese en 15% Nero d’Avola. De Nero d’Avola druiven worden geoogst in de tweede helft van september. De Nerello druiven daarentegen blijven iets langer hangen om zo de relatieve hoeveelheid suiker in de most te verhogen. Na ongeveer 15-20 dagen verliezen de Nerello druiven ongeveer 30% van hun gewicht en worden dan geoogst. Deze wijn heeft gedurende een periode van 6 maanden op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: helderrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van rood fruit, rode bloemen en een hint kruiden en balsamico.
  • Smaak: warme, volle wijn met tonen van rood fruit en een hint kruiden en vanille. In de afdronk tonen van balsamico.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, pasta’s en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 15-17 °C.