Beni di Batasiolo

Beni di Batasiolo

Beni di Batasiolo, eigendom van de familie Dogliani, is een wijnmakerij gesitueerd in de regio Langhe in Piemonte.

Beni di Batasiolo

 

In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola wijnmakerij in La Morra,  die was opgericht in 1950 en bestaat uit 7 boerderijen, met wijngaarden gelegen in de mooiste Barolo wijnbouwgebieden.

Beni di Batasiolo

 

Met de toevoeging van Beni di Batasiolo en de eigen gronden, bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden. Van deze wijngaarden zijn 150 hectare beplant met de belangrijkste en meest gevierde lokaal geteelde druif, de Nebbiolo.

Beni di Batasiolo

 

In ons assortiment voeren wij:

Beni di Batasiolo Chardonnay Langhe Vingneto Morino D.O.C.
  • Beni di Batasiolo Chardonnay Langhe Vingneto Morino D.O.C. 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De druiven worden begin september met de hand geplukt. De fermentatie vindt plaats in Franse eikenhouten vaten. De wijn rijpt vervolgens op zijn lees in Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep strogeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van tropisch fruit, citrus, grapefruit, honing en een hint vanille.
  • Smaak: elegante, volle wijn met tonen van perzik, honing, tropisch fruit en een hint vanille. Mooi in balans met een zuivere afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis,  wit vlees, pasta’s en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-14°C.

 

 

 

Beni di Batasiolo Dolcetto d’Alba D.O.C.
  • Beni di Batasiolo Dolcetto d’Alba D.O.C. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Barbera. De druiven worden eind september met de hand geplukt. De wijn lagert  gedurende een periode van 12 maanden op 50% Franse en 50%  Slovanisch eikenhouten vaten.
  • Kleur: robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bes, kers, rijp fruit en een hint kruiden en vanille.
  • Smaak: ronde, zachte wijn met tonen van zwart fruit, kruiden en een hint vanille en toast. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, pasta’s, risotto en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

 

Beni di Batasiolo Barbera d’Alba Sovrana D.O.C.
  • Beni di Batasiolo Barbera d’Alba Sovrana D.O.C. 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Barbera. De druiven worden in de eerste helft van oktober met de hand geplukt. De wijn lagert gedurende een periode van 12 maanden op 50% Franse en 50%  Slovanisch eikenhouten vaten.
  • Kleur: robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bes, kers, rijp fruit en een hint kruiden en vanille.
  • Smaak: ronde, zachte wijn met tonen van zwart fruit, kruiden en een hint vanille en toast. Mooi in balans met een lange  afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, pasta’s, risotto en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

 

Beni di Batasiolo Barbaresco D.O.C.G.
  • Beni di Batasiolo Barbaresco D.O.C.G. 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Nebbiolo. De druiven worden in de eerste helft van oktober met de hand geplukt. De wijn lagert gedurende een periode van 18 maanden op 50% Franse en 50%  Slovanisch eikenhouten vaten.
  • Kleur: granaatrood met oranje reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van gekookt fruit (pruim), rozen en chocolade.
  • Smaak: ronde, zachte wijn met tonen van zwart fruit, kruiden en vanille. Mooi in balans met een krachtige, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wit en rood vlees, wild, lamsvlees, paté, pasta’s en krachtige kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Beni di Batasiolo Barolo Riserva D.O.C.G.
  • Beni di Batasiolo Barolo Riserva D.O.C.G. 2012

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Nebbiolo. De druiven worden in de eerste helft van oktober met de hand geplukt. De wijn lagert gedurende een periode van 18 maanden op Slovanisch eikenhouten vaten. Vervolgens volgt een fles lagering in de kelders.
  • Kleur: diep granaatrood met oranje reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van gedroogd fruit, jam, specerijen en vanille.
  • Smaak: ronde, krachtige wijn met tonen van pruim, kers, gedroogd fruit, chocolade en een hint vanille. Mooi in balans met een lange, krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, geroosterd vlees, wild, pasta’s en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.