Casisano

Casisano

 

Tommasi

 

Casisano ligt tussen de stille heuvels van Toscane en wordt omringd door wijngaarden en majestueze olijfbomen. Het is een van de oudste landgoederen in Montalcino en eigendom van Tommasi sinds maart 2015.

Casisano

 

Casisano omslaat een oppervlakte van 22 hectare aan Sangiovese Grosso wijngaarden. Het is gelegen op een prachtig natuurlijk terras met uitzicht op het zuid-oostelijke gedeelte van Montalcino bij Sant Angelo in Colle en St. Antimo Abbey. De bodem is rijk aan kalksteen, mergel, klei en galestro, aangevuld met vulkanisch gesteente.

Er worden momenteel 10 percelen onderscheiden, elk met een eigen karakter, bepaald door de samenstelling van de bodem en een hoogte die varieert van 400 tot 480 meter.

Casisano

 

De verschillende leeftijden van de wijngaarden en de diversiteit in ondergrond en hoogte creëren een brede aromatische expressie in de Sangiovese druif. Het resultaat is een intense en zeer elegante wijn, typisch voor het terroir met een perfecte combinatie van structuur, zuurgraad en aanhoudende smaak.

De wijnkelder is het hart van het wijnhuis. De grote vaten van Slavonisch eikenhout zijn kenmerkend voor de Tommasi-familiestijl die met hun wijnbereidingstraditie en respect de perfecte elegantie en expressiviteit in elke wijn weten te bereiken. De kostbare Casisano wijnen verfijnen en verouderen verder in de harmonische stilte van de wijnkelder.

Casisano

In ons assortiment voeren wij:

Casisano Rosso di Montalcino D.O.C.
  • Casisano Rosso di Montalcino D.O.C. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sangiovese Grosso. De wijn lagert gedurende een periode van 8 maanden op Sloveens eikenhouten vaten.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van pruim, rode bes en een hint kruiden.
  • Smaak: volle, intense wijn met tonen van kers, pruim en een hint vanille en kruiden. Mooi in balans met een rijke afdronk.
  •  Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met geroosterd en gegrild vlees, lamsvlees, pasta’s en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C. 

 

 

Casisano Brunello di Montalcino D.O.C.G.
  • Casisano Brunello di Montalcino D.O.C.G. 2015 (ook verkrijgbaar in Magnum)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sangiovese Grosso. De wijn lagert gedurende een periode van 3 jaar op Sloveens eikenhouten vaten. Vervolgens lagert de wijn nog minimaal 6 maanden op fles.
  • Kleur: diep robijnrood met granaatkleurige reflecties.
  • Neus: elegante aroma’s van rode bes en een hint kruiden en vanille.
  • Smaak: volle, harmonieuze wijn met tonen van wilde kers, zoethout, zwarte bes, mineralen en een hint eikenhout en leder. Mooi in balans met een lange, krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wild, lamsvlees, stoofschotels, paté en truffel.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

 

Casisano Colombaiolo Brunello di Montalcino Riserva D.O.C.G.
  • Casisano Colombaiolo Brunello di Montalcino Riserva D.O.C.G. 2013 (ook verkrijgbaar in Magnum)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sangiovese Grosso. De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden en worden streng geslecteerd. Klassieke vinificatie vindt plaats in houten vaten gedurende 25 dagen. Vervolgens rijpt de wijn gedurende een periode van 4 jaar in grote Slavonische eiken vaten om de aangeboren structuur van de wijn te versterken en om het ongelofelijk verouderingspotentieel te bereiken waar Brunello di Montalcino zo beroemd om is.
  • Kleur: diep robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwart fruit, viooltjes en vanille.
  • Smaak: volle, intense wijn met tonen van braam, zwart fruit, lichtzoete kruiden en vanille. Mooi in balans met soepele tannines en een lange, elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wild, paté, truffel en oude en blauwe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.