Diverse dessertwijnen

In ons uitgebreide assortiment dessertwijnen voeren wij ondermeer de volgende wijnen:

 

Frankrijk 

Vignobles Paul Mas Muscat A.O.P. 0,375 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Muscat 2017 A.O.P. 0,375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Muscat Petits Grains. De druivenstokken zijn meer dan 40 jaar oud en geven een lage opbrengst druiven. Koele vergisting bij gecontroleerde temperatuur (17° C), gedurende vier weken.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van gedroogde abrikoos, sinaasappeljam en druivenbloesem.
  • Smaak: romige, zoete wijn met tonen van gekonfijte vijg, abrikozentaart en een hint acaciahoning.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met appeltaart, sorbetijs, vruchtensalade, Foie Gras en Roquefort kaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

 

Abbe Rous Cornet & Cie Banyuls Blanc
  • Abbe Rous Cornet & Cie Banyuls Blanc 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Grenache Blanc en Grenache Gris. De oogst vindt plaats gedurende twee weken in de maand september. De eerste selectie van druiven wordt gemaakt op de wijngaard zelf en de tweede selectie in de wijnkelder. Fermentatie vindt plaats onder een gecontroleerde temperatuur van 18 – 20C.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van peer,  perzik en een hint honing.
  • Smaak: elegante, zoete wijn met tonen van Williams peer, acacia en een hint witte chocolade noten en honing. Mooi in balans met een verfijnde, soepele afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als digestief, ook heerlijk in combinatie met foie gras, pistachio desserts en amandelgebak.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-9°C.

 

Abbe Rous Cornet & Cie Banyuls Rimage
  • Abbe Rous Cornet & Cie Banyuls Rimage 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grenache. De oogst vindt plaats gedurende twee weken in de maand september. De eerste selectie van druiven wordt gemaakt op de wijngaard zelf en de tweede selectie in de wijnkelder. Hierna worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Vervolgens vindt er een maceratie plaats van 20 dagen na het toevoegen van alcohol.
  • Kleur: intens rood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van kers, aardbei, verse vijg en een hint zachte vanille.
  • Smaak: elegante, zoete wijn met tonen van rijp rood fruit en hinten vanille, koffie en zoethout. Mooi in balans met een verfijnde, soepele afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als digestief, ook heerlijk in combinatie met chocolade, blauwaderkazen en desserts met rood fruit.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-9°C.

 

 

Delas Muscat de Beaumes de Venise A.O.C. (ook verkrijgbaar in 0,375 ltr.)
  • Delas Muscat de Beaumes de Venise A.O.C. 2016 (ook verkrijgbaar in 0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Muscat.
  • Kleur: bleekgoud.
  • Neus: intense aroma’s van muskaat, sinaasappel en witte bloemen.
  • Smaak: aromatische, zoete wijn met tonen van exotisch fruit, bloemen, honing en een hint citrus. Mooi in balans met een elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met foie gras, meloen met   Parma ham, blauwaderkaas, fruitdesserts en vruchtengebak.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

Château Fontebride Sauternes 0,375 ltr.
  • Château Fontebride Sauternes 2016 0,375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 85% Semillon, 10% Sauvignon Blanc en 5% Muscadelle. Deze wijn heeft 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. 
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van honing, acacia, abrikoos en meloen.
  • Smaak: rijke, aromatische wijn met tonen van honing, vanille, perzik, amandel,  abrikoos en geconfijt fruit.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met foie gras, paté en blauw-aderkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.

 

 

Italië

Beni di Batasiolo Moscato d’Asti Bosc d’la Rei D.O.C.G.
  • Beni di Batasiolo Moscato d’Asti Bosc d’la Rei D.O.C.G. 2019

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Moscato Bianco.
  • Kleur: helder strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van roos, perzik, wit fruit, abrikoos, vijg en oranje bloemen.
  • Smaak: elegante, licht mousserende wijn met tonen van perzik, nectarine. Mooi verhouding tussen zoet en een subtiel zuurtje.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met lichte desserts zoals fruitsalades, cake, gebak en sorbetijs.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-9°C.

 

 

Beni di Batasiolo Brachetto d’Acqui D.O.C.G.
  • Beni di Batasiolo Brachetto d’Acqui D.O.C.G.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Brachetto.
  • Kleur: robijnrood met delicate oranjereflecties.
  • Neus: intense aroma’s van muskus, bes, aardbei en kers.
  • Smaak: aromatische, mousserende wijn met tonen van rijp fruit en aardbeienjam. Mooie balans tussen zoet en een delicaat zuurtje.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met fruitsalades, cake en slagroomgebak.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-9°C.

 

 

 

Castelgreve Vin Santo
  • Castelgreve Vin Santo 2013 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

 

  • Druivenvariëteiten: Trebbiano, Sangiovese en Malvasia. De druiven die in de Vin Santo worden gebruikt zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de Vin Santo niet elk jaar wordt geproduceerd. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur/loods opgehangen om de druiven te laten indrogen. Door dit indrogingsproces neemt het suikergehalte van de druiven toe. Na dit drogingsproces gaat de wijn gedurende een aantal jaren in eiken tonnen, die volledig van de lucht zijn afgesloten.
  • Kleur: ambergeel.
  • Neus: intense aroma’s van rozijn, abrikoos, vijg, gedroogd fruit en een hint hout.
  • Smaak: volle, lichtzoete wijn met tonen van abrikoos, vijg en rozijn. Mooie structuur met een volle, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, uiteraard ook heerlijk in combinatie met Cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes, chocoladetaartjes, honingdesserts en Pecorino kaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-8°C.

 

Castelgreve Vin Santo (0,375 ltr.)

 

 

Portugal

 

Moscatel de Setúbal Flor de la Mar D.O.C.
  • Moscatel de Setúbal Flor de la Mar D.O.C.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: Moscatel Setúbal. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 12 jaar.
  • Kleur: intens amber.
  • Neus: heerlijke aroma’s van Moscatel, noten, rozemarijn en honing.
  • Smaak: zachte, zoete wijn met tonen van rozijn, thee en sinaasappelbloesem. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met zoete desserts en blauwaderkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10°C.

 

 

            


Spanje

 

Eminencia Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,75 ltr.)
  • Eminencia Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,75 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximenez.
  • Kleur: donkerbruin.
  • Neus: heerlijke aroma’s van noten, rozijnen, vijgen en dadels en een hint chocolade en mokka.
  • Smaak: intense, zoete Sherry met tonen van dadels en rozijnen. Mooie balans tussen zuur en zoet.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met chocolade, gesuikerde noten, dadels, notentaart en blauwaderkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 


Zuid-Afrika

Ormonde Noble Late Harvest Darling WO 2015 (0,375 ltr.)
  • Ormonde Noble Late Harvest Darling WO 2015 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chenin Blanc. Edele rotting of pourriture noble zoals de Fransen dit noemen, is een proces waarin schimmel de schil van druiven aantast. Op de wijngaarden van Ormonde komt dit 1 x in de 5 jaar voor. Bij edele rotting wordt de schil van de druif poreus. Hierdoor verdampt er vocht uit de druif, met een toename van het gehalte aan suikers, smaakstoffen en aroma’s tot gevolg. Na zachtjes persen komt er stroperig en erg zoet sap uit de druif, de most. De gisting hiervan komt langzaam op gang, omdat de wijngist de concurrentie met de nog aanwezige schimmel moet aangaan. Ook het hoge suikergehalte werkt het gistingsproces tegen. Het uiteindelijke resultaat is een wijn met een hoog gehalte aan smaakstoffen en een behoorlijke zoetheid. Het plukken van deze druiven is arbeidsintensief.
  • Kleur: ambergeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rijpe peer en amandel.
  • Smaak: elegante wijn met tonen van rijpe peer, marsepein  en abrikoos. Rijke smaak met delicate, frisse zuren.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met roomijs, crème brûlée, crêpes, cake, petit four en foie gras.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.
  • Deze wijn heeft een zilveren medaille gewonnen tijdens het IWSC 2017.