Blackadder

Blackadder

 

Blackadder gelooft in het bottelen van alleen de whisky’s die volledig natuurlijk zijn, waarbij ze eerst liefdevol gedistilleerd worden en over de jaren heen zorgvuldig ouder worden terwijl ze in de vaten liggen te rijpen. Achter Blackadder staat Robin Tucek, die samen met John Lamond co-auteur is van The Malt Whisky File (inmiddels meer dan 150.000 exemplaren in druk). Alle Blackadder whisky’s zijn door hem persoonlijk geselecteerd.

 

Blackadder - Robin Tucek

 

Blackadder’s uitdaging is dan ook om alleen de zo natuurlijk mogelijke vaten te selecteren en te bottelen. Om dit te waarborgen geven ze hun whisky’s alleen een lichte filtratie om te voorkomen dat er deeltjes van het vat in de fles terecht zouden komen.

Alle Blackadder whisky’s zijn Single Cask bottelingen. Elk vat is anders en uniek. Elk vat wordt gekozen omdat het één van de beste voorbeelden is van zijn soort en leeftijd. Geen enkel vat Whisky is ooit precies gelijk geweest aan een ander, omdat zowel de aard van het eikenhout dat wordt gebruikt als de omstandigheden waaronder het wordt opgeslagen invloed hebben op de uiteindelijke spirit die wordt geproduceerd. Blackadder is daarom in staat om de meest uiteenlopende smaken Whisky’s aan te bieden.

Omdat ze de geschorste vetten er niet hebben uitgefilterd kunnen hun whisky’s wat ‘melkachtig’ lijken omdat er in de fles onder bepaalde temperaturen sedimentatie kan ontstaan. De enige toevoeging die ze doen aan de whisky is puur Schots water tijdens het bottelen.

Om uw genot van al deze uitzonderlijk mooie single malt whisky’s te verhogen, raadt Blackadder u aan om een kleine hoeveelheid water toe te voegen aan de spirit. Dit zal u helpen te genieten van de vele complexe smaken die hierbij los komen in elk glas. Je kunt hiervoor goede kwaliteit kraanwater of gebotteld water gebruiken, met uitzondering van sprankelend of mineraalwater en kraanwater waar veel chloor in zit. Het is beter om geen ijs toe te voegen, want hierdoor koelt de spirit snel af en dat vermindert de afgifte van de natuurlijke smaken.

 

Blackadder

Peat Reek is de geur van verbrande turf en zijn rokerige smaak. Een single cask single malt botteling van zwaar geturfde malt waarbij de distilleerderij altijd geheim blijft. Uiteraard ook hier gebotteld zonder filtering, inclusief sediment en op een hoog alcoholpercentage. Er is overigens ook een 46% variant.

In ons assortiment voeren wij:

Blackadder a drop of the Irish Raw Cask - limited 314 flessen
  • Blackadder a drop of the Irish Raw Cask – limited 314 flessen

Tasting note:

  • Kleur: goudkleurig.
  • Neus: aroma’s van bloemen en vers gemaaid gras. Gevolgd door maritieme aroma’s met frisse rook en lichte turf.
  • Smaak: eerst tonen van zout met  eucalyptus, gevolgd door tonen van limoen en citroen. Prettige afdronk met tonen van vanille, zilte rook en eikenhout.
  • Alcoholpercentage: 60,1%.
  • Gelimiteerde oplage: 314 flessen.