Calabria

Calabria Wines

De regio Riverina rondom de plaats Griffith werd rond 100 jaar geleden voor de wijnbouw ontsloten. In 1912 werden de eerste irrigatiekanalen gebouwd en tegelijkertijd de eerste wijnstokken geplant. Het waren vooral Italiaanse migranten, die hier vergelijkbare omstandigheden als in hun thuisland aantroffen en de wijnbouw ontwikkelden.

Calabria Wines

 

In 1945 kocht het echtpaar Calabria zijn eerste kleine fruitplantage in de regio. Gedreven door het verlangen naar een glas zelfgemaakte wijn aan het einde van de dag ging hij wijnstokken planten. Binnen enkele jaren voorzag hij daar ook zijn buren en vrienden mee en de wijngaard die op deze manier was ontstaan, groeide onder de leiding van zijn twee zoons tot in de jaren 70. De daaropvolgende recessie vergde echter een enorme inspanning van hen en om deze reden besloten zij hun wijnen uitsluitend onder hun eigen naam op de markt te brengen en op de hoogste kwaliteit te focussen.

Calabria Wines

 

Vandaag staat Calabria Family Wines bekend voor de hoogste kwaliteitseisen en krachtige wijnen, die elke keer weer tot de winnaars van internationale wedstrijden behoren. Voorbeelden zijn onder andere de zeven wijnen met minimaal 92 punten bij James Halliday of de – eveneens zeven – gouden medailles bij de International San Francisco Wine Competition 2015.

In ons assortiment voeren wij:

Calabria The Iconic Grand Reserve Shiraz 2016
  • Calabria The Iconic Grand Reserve Shiraz 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Shiraz. De druiven zijn afkomstig van in 1914 aangeplante ‘Centenarian Vines’ in Barossa Valley. De druiven zijn met de hand geoogst in maart 2016. De wijn heeft gedurende een periode van 18 maanden gelagerd op eikenhouten vaten, waarvan 85% Frans en 15% Amerikaans. 40% van deze eikenhouten vaten zijn 1e jaars.
  • Kleur: diep rood met zwarte reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte bes, kruiden en hinten menthol, bruine suiker en compote van blauwe bes.
  • Smaak: krachtige, elegante wijn met tonen van zwarte bes en hinten verse zwarte peper, vijf kruiden en vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wild, lamsrack, Tomahawk steak en stoofschotels.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
  • Bewaarpotentieel: 15-20 jaar.

 

 

Calabria The Iconic Grand Reserve Shiraz 2016