Castello di Gabbiano

Castello di Gabbiano

Het landgoed Castello di Gabbiano ligt in de Chianti regio dat zich uitstrekt van Florence in het noorden tot Siena in het zuiden, van de Middelandse zee tot even ten westen van Arezzo.

Castello di Gabbiano

 

Toscane heeft een kleurrijk verleden met grote artiesten (Michelangelo), belangrijke wetenschappers, vooruitstrevende zakenmensen en machtige politici. Maar het staat ook bekend om de heftige strijd die woedde tijdens de middeleeuwen tussen Siena en Florence voor controle over dit vruchtbare gebied. In die tijd werden dan ook vele kastelen gebouwd waaronder Castello di Gabbiano in 1124. Om de eigenaren te beschermen tegen invasies werd gebruik gemaakt van de ‘Cavalieres’, ridders te paard, zoals afgebeeld op de etiketten van Castello di Gabbiano. Tegenwoordig maakt men bij Gabbiano geweldige wijnen.

Castello di Gabbiano

 

Castello di Gabbiano bezit ca. 147 hectaren wijngaarden waarvan 109 met de classificatie D.O.C.G. Chianti Classico en 35 hectaren met de classificatie I.G.T. en 1 hectare met de classificatie Vin Santo. De druivenstokken bestaan voor 85% uit Sangiovese. Overige druivenvariëteiten zijn Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Petit Verdot, Colorino en Malvasia.

In ons assortiment voeren wij:

Gabbiano Il Cavaliere Chianti D.O.C.G.
  • Gabbiano Il Cavaliere Chianti D.O.C.G. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sangiovese. Fermentatie vindt plaats in roestvrij stalen tanks. Daarna volgt maceratie op de druivenschillen gedurende 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30°C. Er wordt 3 keer per dag overgepompt. De malolactische gisting stopt na circa 20-25 dagen. De wijn rijpt gedurende een periode van 3 maanden op roestvrijstalen tanks.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van viooltjes en rode bes.
  • Smaak: soepele, warme wijn met tonen van zwart fruit, kersenjam en een hint zwarte peper en kruiden. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wit vlees, lamsvlees, pasta’s en licht belegen kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.