Château de Meursault

Château de Meursault

De herkomst van Château de Meursault dateert uit de 11de eeuw.

Het Château heeft een rijke geschiedenis en kent vele eigenaren. In 1973 werd het Château gekocht door André Boisseaux.

Aan het einde van 2012, werd dit Bourgondische juweeltje overgenomen door de familie Halley. Deze familie beheert tot op de dag deze prachtige wijngaarden.

Château de Meursault

 

De wijngaarden van het landgoed zijn verdeeld over 60 hectare gesitueerd in Côte de Beaune in dorpen als; Aloxe-Corton, Savigny-Lès-Beaune,Corton, Beaune, Volnay, Pommard, Meursault and Puligny-Montrachet.

Château de Meursault

 

Elk perceel wordt apart geperst, gevinifieerd en opgevoed. Zo worden de unieke kenmerken van ieder terroir weerspiegelt. Na de persing rust het sap 12 uur en ondergaat vervolgens de alcoholische fermentatie op houten vaten. De duur van de rijping op houten vaten hangt af van het jaargang en het terroir van iedere afzonderlijke wijn.

De indrukwekkende kelders van Château Meursault dateren uit de12e, 14e en 16e eeuw en waren eigendom van de monniken. In deze kelders passen 700.000 flessen en meer dan 2.000 vaten wijn.

Château de Meursault

 

In ons assortiment voeren wij:

Château de Meursault Clos du Château A.C. Bourgogne 2017
  • Château de Meursault Clos du Château A.C. Bourgogne 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De wijngaarden hebben een bodem van klei/kalksteen en gravel. De wijn lagert gedurende een periode van 15-19 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 35% nieuw.
  • Kleur: goudgeel met groene reflecties.
  • Neus: delicate aroma’s van witte bloem (meidoorn, acacia), steenfruit en een hint vuursteen en zuivel.
  • Smaak: ronde, delicate wijn met tonen van grapefruit, tropisch fruit, zuivel en een hint mineralen en vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, wit vlees, risotto en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 11-14°C.