Delas Frères

Delas Frères

 

Delas Frères is een familiebedrijf met veel traditie. De historie voert terug naar 1835, het jaar van de oprichting door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères.  

Delas Frères

 

Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu.

Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

Delas Frères

Naast traditie is echter ook vernieuwing een kenmerk dat van toepassing is op Delas. De laatste 10 jaar heeft het bedrijf veel geïnvesteerd in het uitbreiden van de capaciteit, moderniseren van de productiefaciliteiten en het aanschaffen van nieuw eikenhoutenvaten en barriques. Daarbij werd in 1997 wijnmaker Jacques Grange aangetrokken, die voormalig wijnmaker bij Chapoutier is geweest.

Deze activiteiten en de inbreng van Jacques Grange hebben geleid tot een nog hogere kwaliteit van de wijnen. Delas spreekt ten aanzien van hun wijnen niet over een specifieke stijl. Elk jaar verschillen de weersomstandigheden, de gesteldheid van de bodem, de druiven, ofwel het terroir. Zij zijn pas tevreden als de wijn de kenmerken van de vintage weerspiegelt, of zoals zij het zeggen ‘Il faut que le vin réflecte l’année’.

Delas Frères

In ons assortiment voeren wij:

 

Delas Viognier Vin de Pays Pays d’Oc
  • Delas Viognier Vin de Pays Pays d’Oc 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Viognier. De druiven zijn afkomstig van de helling van Pont du Gard. De bodem van de wijngaard bestaat uit kalksteen en kalk. De druiven worden ’s nachts geplukt om optimaal te kunnen profiteren van de koelte tijdens de inkuiping. Na binnenkomst in de kelder worden de druiven geperst en gedurende 24 uur gekoeld opgeslagen in edelstalen tanks. De gisting vindt plaats bij een maximum temperatuur 24°C. Om de wijn zijn frisse en fruitige karakter te laten behouden ondergaat de wijn geen melkzure gisting. De wijn wordt tot de botteling opgeslagen op edelstaal. De wijn wordt voor de botteling licht gefiltreerd.
  • Kleur: bleekgeel met gouden reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van abrikoos, perzik, exotisch fruit en citrus.
  • Smaak: soepele, frisse wijn met tonen van geel en exotisch fruit. In de afdronk hinten van gedroogd fruit.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief ook heerlijk in combinatie met koud vlees, vis gerechten met limoen en botersaus, asperges en artisjokken.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

Delas Syrah Vin de Pays Pays d’Oc
  • Delas Syrah Vin de Pays Pays d’Oc 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Syrah. De gisting vindt plaats in edelstalen  tanks om de fruit aroma’s te behouden. De wijn wordt voor botteling licht gefiltreerd.
  • Kleur: diep robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van wilde bes en kruiden.
  • Mooi in balans met een elegante afdronk.  Smaak: krachtige, sappige wijn met tonen van braam, rode bes en een hint kruiden en peper.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrilde vis, worstjes, koud vlees, lamsrack en BBQ gerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

Delas Ventoux A.O.C.
  • Delas Ventoux A.O.C. 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Grenache en Syrah.
  • Kleur: diep robijnrood met granaatrode reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rood fruit en lichte kruiden.
  • Smaak: ronde, elegante wijn met tonen van kers, rijpe bes en een hint kruiden. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, wit vlees, gevogelte, BBQ    gerechten en gestoomde vis.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

 

Delas Côtes-du-Rhône Saint-Esprit A.C.
  • Delas Côtes-du-Rhône Saint-Esprit A.C. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Syrah en Grenache. De wijn heeft 8 mnd. gelagerd op hout.
  • Kleur: dieprood met donkere reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bes, viooltjes, zoethout en een hint specerijen.
  • Smaak: ronde wijn met tonen van donker fruit, zoethout en kruiden. Mooi in balans met soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met  gegrilde vis, worstjes, koud vlees, lamsrack en BBQ gerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

 

Delas Domaine des Genêts Vacqueyras A.C.
  • Delas Domaine des Genêts Vacqueyras A.C. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Grenache, Mourvèdre en Syrah. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. De alcoholische gisting duurt ongeveer 15 dagen bij een temperatuur van tussen de 28 en de 30°C. Ongeveer 30% van de wijn rijpt in eikenhouten vaten, terwijl de rest in edelstaal rijpt om zo de frisse fruitige karakters van de druiven te behouden. Na de rijpingsperiode wordt de assemblage gemaakt en wordt de wijn gebotteld.
  • Kleur: robijnrood met een mooie schittering.
  • Neus: complexe aroma’s van rijp rood fruit, zwarte bes, steenvruchten en een hint zoethout
  • Smaak: volle, harmonische wijn met tonen van donker fruit en een hint kruiden en peper. Mooi in balans met een lange afdronk. Deze wijn heeft een goed bewaarpotentieel.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rundvlees, klein wild, stoofschotels, paté, gerechten uit de Provençaalse keuken en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

Delas Les Reinages Gigondas A.C.
  • Delas Les Reinages Gigondas A.C. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 80% Grenache en 20% Syrah. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. De alcoholische gisting duurt ongeveer 10dagen bij een temperatuur van tussen de 28 en de 30°C.
  • Kleur: diep granaatrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van zwarte kers en een hint kruiden.
  • Smaak: warme, krachtige wijn met tonen van donker fruit, kers en een hint kruiden. Mooi in balans met een elegante afdronk. Wij adviseren deze wijn te decanteren.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wild, stoofschotels, rood vlees, paté en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Delas Muscat de Beaumes de Venise A.O.C. (ook verkrijgbaar in 0,375 ltr.)
  • Delas Muscat de Beaumes de Venise A.O.C. 2016 (ook verkrijgbaar in 0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Muscat.
  • Kleur: bleekgoud.
  • Neus: intense aroma’s van muskaat, sinaasappel en witte bloemen.
  • Smaak: aromatische, zoete wijn met tonen van exotisch fruit, bloemen, honing en een hint citrus. Mooi in balans met een elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met foie gras, meloen met   Parma ham, blauwaderkaas, fruitdesserts en vruchtengebak.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.