Delas Frères

Delas Frères

 

Delas Frères is een familiebedrijf met veel traditie. De historie voert terug naar 1835, het jaar van de oprichting door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères.  

Delas Frères

 

Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu.

Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

Delas Frères

Naast traditie is echter ook vernieuwing een kenmerk dat van toepassing is op Delas. De laatste 10 jaar heeft het bedrijf veel geïnvesteerd in het uitbreiden van de capaciteit, moderniseren van de productiefaciliteiten en het aanschaffen van nieuw eikenhoutenvaten en barriques. Daarbij werd in 1997 wijnmaker Jacques Grange aangetrokken, die voormalig wijnmaker bij Chapoutier is geweest.

Deze activiteiten en de inbreng van Jacques Grange hebben geleid tot een nog hogere kwaliteit van de wijnen. Delas spreekt ten aanzien van hun wijnen niet over een specifieke stijl. Elk jaar verschillen de weersomstandigheden, de gesteldheid van de bodem, de druiven, ofwel het terroir. Zij zijn pas tevreden als de wijn de kenmerken van de vintage weerspiegelt, of zoals zij het zeggen ‘Il faut que le vin réflecte l’année’.

Delas Frères

In ons assortiment voeren wij:

Delas Viognier Vin de Pays Pays d’Oc

 

 • Delas Viognier Vin de Pays Pays d’Oc 2018

Proefnotities:

 • Druivenvariëteit: 100% Viognier. De druiven zijn afkomstig van de helling van Pont du Gard. De bodem van de wijngaard bestaat uit kalksteen en kalk. De druiven worden ’s nachts geplukt om optimaal te kunnen profiteren van de koelte tijdens de inkuiping. Na binnenkomst in de kelder worden de druiven geperst en gedurende 24 uur gekoeld opgeslagen in edelstalen tanks. De gisting vindt plaats bij een maximum temperatuur 24°C. Om de wijn zijn frisse en fruitige karakter te laten behouden ondergaat de wijn geen melkzure gisting. De wijn wordt tot de botteling opgeslagen op edelstaal. De wijn wordt voor de botteling licht gefiltreerd.
 • Kleur: bleekgeel met gouden reflecties.
 • Neus: intense aroma’s van abrikoos, perzik, exotisch fruit en citrus.
 • Smaak: soepele, frisse wijn met tonen van geel en exotisch fruit. In de afdronk hinten van gedroogd fruit.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief ook heerlijk in combinatie met koud vlees, vis gerechten met limoen en botersaus, asperges en artisjokken.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

Delas Syrah Vin de Pays Pays d’Oc
 • Delas Syrah Vin de Pays Pays d’Oc 2018

Proefnotities:

 • Druivenvariëteit: 100% Syrah. De gisting vindt plaats in edelstalen  tanks om de fruit aroma’s te behouden. De wijn wordt voor botteling licht gefiltreerd.
 • Kleur: diep robijnrood met paarse reflecties.
 • Neus: heerlijke aroma’s van wilde bes en kruiden.
 • Mooi in balans met een elegante afdronk.  Smaak: krachtige, sappige wijn met tonen van braam, rode bes en een hint kruiden en peper.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrilde vis, worstjes, koud vlees, lamsrack en BBQ gerechten.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.