Deutz Champagne

Deutz Champagne

 

Champagne Deutz is in 1838 opgericht in Aÿ, het champagnegebied in Frankrijk. Zij vertegenwoordigen al meer dan 170 jaar ervaring en vakmanschap in de productie van top Champagnes. Deutz bezit op dit moment 190 hectare eigen wijngaarden, waaronder de fijnste Cru wijngaarden. Deutz is De Cru in het oudst bekende wijnbouwgebied van de Champagne, de Montagne de Reims.

Deutz ChampagneDeutz behoort tot de allerbeste Champagnehuizen en is één van de oudste leden van het prestigieuze Association des Grandes Marques. Deutz maakt Champagnes met een herkenbare en uitgesproken stijl, welke worden gekenmerkt door een perfecte harmonie van finesse, elegantie en complexiteit.

Deutz Champagne

 

Deutz is trots op het feit dat 80% van de druiven van grand cru’s en premier cru’s afkomstig zijn. Door de rigoureuze snoei in de wijngaarden oogst men bij Deutz alleen druiven van de beste kwaliteit.  De wijnen rijpen langzaam in de 3 km lange kelders. Deze kelders zijn uitgehakt uit de kalkrijke bodem van het beroemde en historische wijndorp Aÿ.

Deutz Champagne

 

Het Deutz-Trio bestaat uit de topcuvées Brut Classic, Blanc de Blancs en Cuvée William Deutz. Alle drie worden in gewone fles, magnum en Jéroboam op de markt gebracht. Deutz wordt over de hele wereld geschonken in sterrenrestaurants, delicatesse zaken en gespecialiseerde wijnzaken. In Frankrijk staat Champagne Deutz op alle wijnkaarten van 2- en 3-Michelinsterren restaurants. Ook in Nederland erkennen steeds meer champagnekenners èn sterrenrestaurants de exclusiviteit van dit bijzondere wijnhuis uit de Champagne.

Deutz Champagne

In ons assortiment voeren wij:

Champagne Deutz Brut Classic
 • Champagne Deutz Brut Classic

Proefnotities:

 • Druivenvariëteiten: 34% Chardonnay, 33% Pinot Noir en 33% Pinot Meunier. De sleutel tot de uitgesproken stijl van de Brut Classic is het gebruik van topkwaliteit druiven die o.a. afkomstig zijn van de beste Grand Cru’s uit het gebied rondom Marne. Vrijwel geen andere wijnproducent betrekt zo’n groot percentage druiven van de hoogst gewaardeerde wijngaarden (94 van de 100 punten). Brut Classic is een assemblage van verschillende jaargangen. Elk jaar wordt een bepaalde hoeveelheid gereserveerde wijn (20-40%) toegevoegd aan de assemblage, met als doel de champagne een gelijk niveau in kwaliteit en stijl te geven.
 • Kleur: intens goud.
 • Neus: heerlijke aroma’s van witte bloemen, meidoorn bloesem, toast, marsepein en gerijpte vruchten zoals appels en peren.
 • Smaak: elegante Champagne met tonen van wit fruit, witte bloemen en een hint brioche. Mooi in balans met een delicate mousse.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook prima geschikt in combinatie met tarbot, zalm, gevogelte en wit vlees.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

Champagne Deutz Rosé
 • Champagne Deutz Rosé

Proefnotities:

 • Druivenvariëteiten: 90% Pinot Noir en 10% Chardonnay. Deze Non-vintage Champagne wordt gemaakt van meerdere oogstjaren. De specifieke stijl en kleur worden verkregen door toevoeging van 8% stille rode wijn van oude stokken uit de omgeving van Ay en van een ander perceel genaamd ‘Meurtet’. De rode wijn wordt door de keldermeester van Deutz gemaakt. Na 3 jaar op droesem zijn de aroma’s zacht en in harmonie met elkaar, wat leidt tot subtiele geuren en een interessante mix van zachtheid en frisheid in de smaak.
 • Kleur: zalmroze.
 • Neus: heerlijke aroma’s van kers, braam, granaatappel en rode bes.
 • Smaak: elegante Champagne met tonen van verse aardbei en framboos. Mooi in balans met een delicate mousse.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook  heerlijk in combinatie met zalm, carpaccio, gebraden lamskoteletten en romige kazen.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.