Domaines Ott

Domaines Ott

 

Domaines Ott is het meest prestigieuze wijnhuis uit de Provence. Het begon allemaal in 1896 toen verliet landbouwkundig ingenieur Marcel Ott de Elzas met maar één doel voor ogen: het maken van kwaliteitswijn. De Otts leerde om te gaan met de harde, stenige grond van de Provence. Jaren van onderzoek resulteerden in de ideale balans tussen grond en druivensoort. “ Natuurproducten op natuurlijke en respectvolle wijze behandelen” staat hoog in het vaandel. Kunstmest is uit den boze. Machines verwijderen het onkruid; er wordt geen gif gebruikt. Verder worden de wijnstokken zorgvuldig gesnoeid en getopt om de opbrengst klein, dus de kwaliteit hoog, te houden.

Domaines Ott

 

Het eerste Ott-domein, Château de Selle, is het voormalige verblijf van de Graven van de Provence. Clos Mireille is het tweede Ott-domein. Ott’s derde eigendom, Château Romassan, ligt in Bandol

De passie en het streven naar het volmaakt afleveren van het werk geeft de familie Ott als resultaat: rijke, volle wijnen in bijzonder elegante flessen met “Une grande charactère; La charactère d’Ott…”

Domaines Ott

 

In ons assortiment voeren wij:

BY.OTT Côtes de Provence
  • BY.OTT Côtes de Provence 2021

BY.OTT Rosé wordt geblend en gebotteld in de nieuwe kelder van Château de Selle waar een gedeelte van kelder volledig is ingericht voor de productie van deze Rosé. Het hele proces wordt nauwkeurig gecontroleerd – van het blenden tot aan de opslag – en zorgt voor de perfecte kwaliteit die van deze wijn wordt verwacht.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Cinsault, Grenache, Mouvèdre en Syrah.
  • Kleur: bleek roze met oranje reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van witte perzik, abrikoos, passiefruit en mango.
  • Smaak: volle, elegante wijn met tonen van klein rood fruit, citrus schil en een hint zoete kruiden (kaneel en kardemom).  Mooi in balans met een lange, frisse afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaal-, en schelpdieren, witvis, gevogelte, BBQ gerechten, asperges en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-11°C.