Escudo Rojo

Escudo Rojo

by Baron Philippe de Rothschild

Baron Philippe de Rotschild

 

In 1853 wordt Domaine de Mouton in Pauillac gekocht door Baron Nathaniel de Rothschild. De naam Mouton is afgeleid van het oud-franse woord Moutte, wat heuvel betekent. Baron Nathaniel doopt het wijnbezit om in Mouton-Rothschild. In 1880 laat de zoon van Nathaniel, James, op het terrein een elegant kasteeltje bouwen dat Château Petit Mouton wordt genoemd.

De leiding van het wijnbezit wordt in 1920 overgedragen aan Henri, zoon van James, maar na ruim een jaar draagt Henri de leiding over aan zijn 21 jarige zoon Philippe. Philippe is voor zijn tijd een modern en zeer kwaliteitsbewuste ondernemer, die een krachtig motto lanceert: ‘Premier ne puis, second ne daigne, Mouton suis’. (Eerste kan ik niet zijn, tweede wil ik niet zijn, ik ben Mouton).

Baron Philippe laat ter herdenking van het einde van de tweede wereldoorlog een speciaal etiket ontwerpen. Vanaf dat jaar wordt elk jaar het etiket voorzien van een kunstwerk, ontworpen door een bekende kunstenaar.

 

In 1973 wordt de eerste en enige aanpassing in de Classification des Grands Crus du Médoc wordt doorgevoerd. Chateau Mouton Rothschild wordt geaccepteerd als Premier Cru Classé. Dit is voor Baron Philippe reden om zijn motto aan te passen: ‘Premier je suis, Second je fus, Mouton ne change’. (Ik ben eerste, tweede was ik nooit, Mouton verandert niet).

Na de dood van Baron Philippe gaat de leiding van het bedrijf over in de handen van zijn dochter Barones Philippine. Geheel in de denklijn van haar vader start Barones Philippine in 1997 een samenwerking met het Chileense wijnhuis Concha Y Toro. Samen bedenken zij het concept van een ‘Primer Orden’ in Chili, de Almaviva, die in 1998 voor het eerst op de markt komt.

Tevens start Baron Philippe de Rothschild S.A. in Chili een geheel eigen wijnbedrijf in Maipo Valley onder de naam Baron Philippe de Rothschild in Maipo Valley, Chili. In 2000 wordt de Almaviva Bodega in Chili geopend.

Escudo RojoDe wijnen van het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild, tot de dag van vandaag geleid door Barones Philippine, zijn net zo goed een kunstwerk als een product van technische ervaring. De druiven worden geselecteerd en gekocht van wijnboeren die reeds jaren trouwe partners zijn, ze worden gevinifiëerd, geassembleerd en opgevoed door oenologen van de eigen wijnmakerij. Door de combinatie van traditionele wetenschap, ervaren medewerkers en de modernste technologie vormt Rothschild met vakbekwaamheid en toewijding de gaven van de natuur om tot ware kunstwerken en bronnen van genoegen.

Escudo Rojo

 

In ons assortiment voeren wij:

Escudo Rojo Baron Philippe de Rothschild Chardonnay 2018 Valle de Casablanca
 • Escudo Rojo Baron Philippe de Rothschild Chardonnay 2018 Valle de Casablanca

Proefnotities:

 • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De druiven worden met de hand geplukt om hun frisheid en aromatisch potentieel te behouden. Alle fasen van het vinificatie proces worden bij lage temperaturen uitgevoerd. De helft van de wijn rijpt gedurende een periode van 9 maanden in 1 jaar oude eikenhouten vaten.
 • Kleur: geel met briljant gouden reflecties.
 • Neus: heerlijke aroma’s van abrikoos, perzik en vanille.
 • Smaak: volle, romige wijn met tonen van tropisch fruit, gele room en hinten vanille en toast. Mooi in balans met een lange afdronk.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis,  wit vlees, gevogelte en kazen.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.

 

 

 • Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo 2017 Valle Central

Proefnotities:

 • Druivenvariëteiten: 40% Cabernet Sauvignon, 38% Carmenère, 20% Syrah en 2% Cabernet Franc. De druiven worden met de hand geplukt om hun frisheid en aromatisch potentieel te behouden. Alle fasen van het vinificatie proces worden bij lage temperaturen uitgevoerd. De helft van de wijn rijpt gedurende een periode van 12 maanden in 1 jaar oude eikenhouten vaten.
 • Kleur: karmijnrood met donkere reflecties.
 • Neus: heerlijke aroma’s van rood en zwart fruit, kruiden en een hint geroosterde koffiebonen.
 • Smaak: krachtige, volle wijn met tonen van zwarte bes, braam, zwarte peper, koffie en hinten vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, wild en gerechten uit de Aziatische keuken.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.