Intriga

Intriga

Intriga is oorspronkelijk opgericht in 1865 onder de naam Linderos door don Alejandro Reyes. Alejandro Reyes was één van de pioniers van de Chileense wijnbouw, hij maakte enkel gebruik van de meest nobele Europese druivenvariëteiten.

Sindsdien heeft het familiebedrijf, dat deel uitmaakt van de MontGras bezittingen, één missie; de productie van heerlijke wijnen.

Intriga

 

Miguel Ortíz (1884-1954), de Spaanse wijnbouwer die van La Rioja arriveerde in 1915, stelde het concept vast van preventieve wijnbouw en vinificatie om gezonde, natuurlijke wijnen van grote zuiverheid te verkrijgen. Vandaag de dag, meer dan 145 jaar na de oprichting, houdt Intriga nog steeds vasts aan dit concept. De missie blijft productie van hoogwaardige wijnen met grote zorg voor de natuur en het milieu. Met nieuwe, innovatieve wijnbouwtechnieken in combinatie met state-of-the-art apparatuur voor de wijnmakerij, blijft de focus op wijnen die een echte weerspiegeling vormen van het karakteristieke Maipo terroir.

Intriga

 

Men bezit momenteel 180 hectaren wijngaarden waarvan 116 hectaren beplant zijn met 10 tot 60 jaar oude druivenstokken. Het grootste gedeelte hiervan is Cabernet Sauvignon aangevuld met Merlot, Syrah, Cabernet Franc en Petit Verdot.

Intriga

 

In ons assortiment voeren wij:

Intriga Cabernet Sauvignon D.O. Maipo Valley
  • Intriga Cabernet Sauvignon D.O. Maipo Valley 2017

Proefnotities:

 

  • Druivenvariëteiten: 90% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot en 4% Cabernet Franc. De druiven zijn met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd gedurende de eerste weken van april. De wijn heeft gedurende een periode van 24 maanden gelagerd op Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van zwart en rood fruit en hinten vanille en kruiden.
  • Smaak: complexe, krachtige wijn met tonen van zwarte kers, rood fruit en chocolade omringd door elegant geroosterd eikenhout. Stevige tannines en een krachtige, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, lamsvlees, pasta’s en belegen kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.