Linton Park

Linton Park

 

De historie van Linton Park voert terug naar 1699. In dat jaar gaf de toenmalige gouverneur van Kaap de Goede Hoop, Willem Adriaan van der Stel, de boerderij Slangrivier aan de Franse Hugenoot Louis Fleury. Hij was het die de eerste wijngaarden aanplantte en de eerste wijn maakte.

Linton Park

 

De boerderij werd Slangrivier genoemd naar de naam van de kronkelende beek die zijn oorsprong heeft op de Groenberg. Groenberg is zo genoemd vanwege het weelderig groen op de hellingen.

Linton Park

 

De wijngaarden zijn gelegen op die hellingen en hebben een duidelijk ander klimaat dan de omliggende gebieden, wat resulteert in een uniek terroir.

Linton Park

 

Linton Park respecteert de natuurlijke cyclus van de wijnstok en maakt met behulp van moderne technologieën complexe maar toch elegante en karaktervolle wijnen.

Hennie Huskisson, wijnmaker met internationale ervaring (Château Margaux) en lokale ervaring op Fairview en het bekende Nederburg, is verantwoordelijk voor de productie van de Linton Park wijnen. Hij won in 2003 in Canada de ‘SA Jonge Wijnmaker’ award.

Linton Park Estate Chardonnay W.O. Wellington
  • Linton Park Estate Chardonnay W.O. Wellington 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De wijn heeft gedurende een periode van 12 maanden op Frans eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: licht goudgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rijpe peer, vijg, meloen en hinten boter.
  • Smaak: elegante wijn met tonen van steenfruit, vanille en hinten boter. Mooi in balans met in de afdronk tonen citrus.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met zalm, witvis, salades en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-11°C.

 

Linton Park Estate Cabernet Sauvignon W.O. Wellington
  • Linton Park Estate Cabernet Sauvignon W.O. Wellington 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Cabernet Sauvignon. De wijn heeft gedurende een periode van 12 maanden op Frans eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: donker robijnrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rode bes, mokka en chocolade.
  • Smaak: volle wijn met tonen van zwarte bes, mokka en een hint vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, lam, wild, paté en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.