MontGras Quatro

MontGras Quatro

Een wijnhuis met temperament, dat is MontGras. Een wijnhuis dat zich vanaf het allereerste begin ten doel heeft gesteld om op de allerbeste Chileense terroirs wijnen van wereldklasse te produceren. De broers Hernán en Eduardo Gras richtten het wijnhuis, samen met hun partner Cristián Hartwig, op in 1993. In het wijnhuis brachten ze geavanceerde technologie samen met het talent en de passie van een bijzondere groep mensen.

 

Met de inspiratie van Hernán, die jarenlang wijn heeft gemaakt in Canada, de ondernemersvisie van zijn broer Eduardo en het zakelijke inzicht van Cristián, beschikten ze over de perfecte ingrediënten om MontGras uit te laten groeien tot één van de grootste wijnhuizen van Chili – met wijngaarden in de belangrijkste wijnregio’s van het land (Colchagua, Maipo en Leyda) en een groot aandeel in internationale markten.

Viña MontGras bezit meer dan 150 hectaren wijngaarden, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. MontGras is een dynamisch, jong en zeer modern bedrijf. 

MontGras

 

Voor MontGras is het voortbrengen van wijn een kunst op zich.

De MontGras Quatro is een revolutionair concept voor Chili; de vier druivensoorten worden per jaar, aan de hand van de resultaten van de oogst, in een wisselend percentage geassembleerd. Dit leidt tot een unieke wijn die de karakteristieken van het specifieke oogstjaar perfect weergeeft.

MontGras Quatro

 

In ons assortiment voeren wij:

MontGras Reserva Quatro D.O. Colchagua Valley 2021
  • MontGras Reserva Quatro D.O. Colchagua Valley 2021

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 43% Cabernet Sauvignon, 27% Carmenè, 20% Syrah en 10% Malbec. De druiven worden met de hand geplukt, te beginnen met de Syrah tijdens de laatste weken van maart. Vervolgens de Malbec, begin april de Cabernet Sauvignon en tenslotte de Carmenère. De druiven worden hierna 3 dagen koud geweekt. De gebruikte gist is PDM. De fermentatie vindt plaats tussen 28 en 30°C. De wijn wordt 3 keer per dag overgepompt en blijft gedurende 21 dagen in contact met de druivenschillen. De wijn rijpt voor 80% gedurende een periode van 6 maanden op eiken vaten.
  • Kleur: diep robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van zwarte bes, blauwe bes, kersenjam en een hint zwarte peper.
  • Smaak: krachtige, intense wijn met tonen van rood fruit, cassis en hinten hazelnoot, nootmuskaat, vanille en toast. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, stoofschotels, gourmetschotels, wild en pittige kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
Vegan