Ormonde Estate

Ormonde Estate

Ormonde Estate is gelegen in het kustgebied in het district Darling. Hoewel de wijnbouw er nog erg jong is, behoort Darling dankzij zijn expressieve wijnen, vooral Sauvignon Blanc, tot de “premium cool climate regions” van Zuid-Afrika. Daarnaast profiteert Darling, gelegen op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kaapstad, van ideale bodemvereisten voor de wijnbouw (roodgekleurde, kalkhoudende kleigrond en verweerde granietbodems (Glenrosa)) en de directe omgeving van de Atlantische Oceaan.

Ormonde Estate

 

Een koele bries zorgt voor ventilatie van de wijngaarden en gematigde dagtemperaturen en koele nachten. Ideaal voor aroma’s en frisse zuren van de witte wijnen, evenals de diepte en de intensiteit van de rode wijnen, waarvoor de druiven enkele dagen langer rijpen. Ormonde Estate behoort tot de tweede generatie van de familie Basson, wiens voorouders al met de eerste Hugenoten naar Darling kwamen.

Ormonde Estate

 

Vandaag de dag beheert Theo Basson de wijngaard in de overtuiging dat het belangrijke werk in de wijngaard wordt gedaan om wijnen te produceren die de vrucht en de terroir in de fles weerspiegelen. Hij besteedt daarbij bijzondere aandacht aan een gevestigd, goed opgeleid team en een verantwoord milieubeheer. Onder zijn leiding worden er dan ook wijnen met grote elegantie en toegankelijke complexiteit geproduceerd.

Ormonde Estate

 

In ons assortiment voeren wij:

De Ormonde Single Vineyard Chip off the Old Block wijnen zijn afkomstig van wijngaarden met een specifiek terroir, welke zijn beplant met meer dan 45 jaar oude wijnstokken.

Ormonde Single Vineyard Chip off the Old Block Cabernet Sauvignon Darling WO
  • Ormonde Single Vineyard Chip off the Old Block Cabernet Sauvignon Darling WO 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Cabernet Sauvignon. De druiven zijn zorgvuldig geselecteerd en afkomstig van één van de oudste wijngaarden. De wijn lagert gedurende een periode van 15 maanden op Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: dieprood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van rood fruit en hinten vanille en kruiden.
  • Smaak: krachtige wijn met tonen van zwarte bes, donkerrood fruit en hinten zwarte peper, kruiden en vanille. Mooi in balans met soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wildgerechten, paté en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.