Régnard

Régnard

Régnard is één van de oudste en meest prestigieuze wijnhuizen in de Bourgogne.

Régnard

 

Het werd in 1860 opgericht door Zéphir Régnard. In 1984 nam Baron Patrick de Ladoucette het domein over. De grootste en meest bekende Pouilly-Fumé wijngaarden zijn in handen van Comte Lafond en Ladoucette families sinds 1787 toen Comte Lafond de grond kocht van de onwettige dochter van de Franse koning Louis XV. Deze grond is momenteel eigendom van Baron Patrick de Ladoucette, een afstammeling van Comte Lafond.

Régnard

 

Régnard produceert 7 Grand Cru’s Chablis (Les Clos, Bougros, Blanchots, Grenouilles, Preuses, Valmur en Vaudésir), 5 Premier Cru’s (Fourchaume, Montmains, Vaillons, Montée de Tonnerre en Mont de Milieu), Chablis en Petit Chablis.

De Chablis wijngaarden zijn gevoelig voor Vorst. Elke jaar, gedurende de winter maanden, besproeit Régnard de wijngaarden met water dat bevriest rond de knop, dit zorgt ervoor dat de knop zelf niet bevriest.

Régnard

 

De wijngaarden hebben verschillende bodemtypes, deze worden apart gevinifieerd om zo de unieke kenmerken te behouden. Kalksteen zorgt voor een geparfumeerde, delicate wijn. Vuursteen zorgt voor diepte en mineraliteit. Klei (hoogste hellingen) zorgt voor stevigheid en rustieke karakteristieken.

Régnard

 

In ons assortiment voeren wij:

Régnard Bourgogne Pinot Noir A.O.C.
  • Régnard Bourgogne Pinot Noir A.O.C. 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Kleur: robijnrood met blauwe reflecties.
  • Neus: delicate aroma’s van kers, framboos, zwarte bes en een hint kruiden.
  • Smaak: verfijnde wijn met tonen van rijp donker fruit en een hint kruiden. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wildgerechten, paté, stoofschotels, rood vlees en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.