Régnard

Régnard

Régnard is één van de oudste en meest prestigieuze wijnhuizen in de Bourgogne.

Régnard

 

Het werd in 1860 opgericht door Zéphir Régnard. In 1984 nam Baron Patrick de Ladoucette het domein over. De grootste en meest bekende Pouilly-Fumé wijngaarden zijn in handen van Comte Lafond en Ladoucette families sinds 1787 toen Comte Lafond de grond kocht van de onwettige dochter van de Franse koning Louis XV. Deze grond is momenteel eigendom van Baron Patrick de Ladoucette, een afstammeling van Comte Lafond.

Régnard

 

Régnard produceert 7 Grand Cru’s Chablis (Les Clos, Bougros, Blanchots, Grenouilles, Preuses, Valmur en Vaudésir), 5 Premier Cru’s (Fourchaume, Montmains, Vaillons, Montée de Tonnerre en Mont de Milieu), Chablis en Petit Chablis.

De Chablis wijngaarden zijn gevoelig voor Vorst. Elke jaar, gedurende de winter maanden, besproeit Régnard de wijngaarden met water dat bevriest rond de knop, dit zorgt ervoor dat de knop zelf niet bevriest.

Régnard

 

De wijngaarden hebben verschillende bodemtypes, deze worden apart gevinifieerd om zo de unieke kenmerken te behouden. Kalksteen zorgt voor een geparfumeerde, delicate wijn. Vuursteen zorgt voor diepte en mineraliteit. Klei (hoogste hellingen) zorgt voor stevigheid en rustieke karakteristieken.

Régnard

 

In ons assortiment voeren wij:

Régnard Bourgogne Chardonnay A.C. 2018
  • Régnard Bourgogne Chardonnay A.C. 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: delicate aroma’s van witte bloemen, zuivel en een hint mineralen.
  • Smaak: verfijnde wijn met tonen van geel fruit, zuivel, acacia en een hint mineralen. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, coquilles, gevogelte, kalfsvlees en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-13°C.

 

 

 

Régnard Chablis Grand Régnard A.O.C.
  • Régnard Chablis Grand Régnard A.O.C. 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De wijn heeft gedurende een periode van 12 maanden op zijn eigen lie gelagerd.
  • Kleur: strogeel met gouden reflecties.
  • Neus: verfijnde aroma’s van tropisch fruit, appel, witte perzik en een hint citrus.
  • Smaak: elegante wijn met tonen van witte perzik, groene appel, citrus en een hint  mineralen. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met witvis, coquilles, schaal-, en schelpdieren, risotto en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-12°C.

 

 

Régnard Bourgogne Pinot Noir A.O.C.
  • Régnard Bourgogne Pinot Noir A.O.C. 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Kleur: robijnrood met blauwe reflecties.
  • Neus: delicate aroma’s van kers, framboos, zwarte bes en een hint kruiden.
  • Smaak: verfijnde wijn met tonen van rijp donker fruit en een hint kruiden. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wildgerechten, paté, stoofschotels, rood vlees en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Régnard Hautes-Côtes De Beaune A.O.C.
  • Régnard Hautes-Côtes De Beaune A.O.C. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Kleur: robijnrood met granaatkleurige reflecties.
  • Neus: complexe aroma’s van rood fruit, viooltjes en een hint zoethout.
  • Smaak: krachtige, soepele wijn met tonen van kers en donker fruit. Mooi in balans met een lange afdronk met hinten mineralen en terroir.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met klein wild, paté, stoofschotels, rood vlees en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18 °C.

 

 

 

Régnard Mercurey A.O.C.
  • Régnard Mercurey A.O.C. 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Kleur: donkerrood met violetkleurige reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rood fruit en een hint kruiden.
  • Smaak: soepele, volle wijn met tonen van rode bes, kers, framboos en een hint kruiden. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wildgerechten, lamsvlees, stoofschotels en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.