Weingut Dürnberg

Weingut Dürnberg

 

Weingut Dürnberg is gesitueerd in het dorpje Falkenstein (70 km ten noorden van Wenen) in het historische hart van de Oostenrijkse regio Weinviertel. Wijnbouw kent hier een lange traditie, de eerste documentatie hierover dateert uit de 12e eeuw.

Weingut Dürnberg

 

Tezamen met de hoge ligging van de wijngaarden zorgt dit voor uitstekende groei van de druiven en de geconcentreerde aroma’s. Een van de typische Weinviertel variëteiten is de Grüner Veltliner, een druif die zorgt voor volle witte wijnen met kruidige tonen.

De uitstekende rotsen van Falkenstein in het noorden van Weinviertel kunnen van ver af gezien worden. Deze geologische unieke situatie is 17 miljoen jaar geleden ontstaan toen de Alpen gevormd werden. De bodem bestaat hier uit kalksteen en klei, ideaal voor de wijnbouw, dit zorgt voor kruidige tonen in de druiven.

Weingut Dürnberg

 

Weingut Dürnberg is in handen van 3 partners: Christoph Körner is een gepassioneerde wijnmaker die zijn talenten volledig gewijd heeft aan de ontwikkeling van de wijngaarden en de vinificatie. Matthias Marchesani is als ambassadeur voor de Dürnberg wijnen overal ter wereld te vinden, dag in dag uit (en nacht!). Hij organiseert proeverijen, geeft uitleg over de wijnen en wat Dürnberg zo speciaal maakt. En Georg Klein draagt niet alleen zorg voor de financiële en economische details maar hij is ook de drijvende kracht achter de hedendaagse marketingactiviteiten en de soms onconventionele ideeën hierover.

Weingut Dürnberg

 

In ons assortiment voeren wij:

Weingut Dürnberg Grüner Veltliner Alte Reben 2018
  • Weingut Dürnberg Grüner Veltliner Alte Reben 2018

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grüner Veltliner. De druivenstokken zijn 25-30 jaar oud.
  • Kleur: bleekgeel met groene schitteringen.
  • Neus: heerlijke aroma’s van gele appel,  citrusfruit en een hint witte peper.
  • Smaak: sappige, crispy wijn met tonen van geel fruit, kruiden en mineralen. Mooi in balans met een soepele afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaal-, en schelpdieren, vis, wit vlees, Wiener Schnitzel, asperges en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.