Diverse dessertwijnen

In ons uitgebreide assortiment dessertwijnen voeren wij ondermeer de volgende wijnen:

 

Frankrijk 

Vignobles Paul Mas Muscat A.O.P. 0,375 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Muscat 2013 A.O.P. 0,375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 110% Muscat Petits Grains. De druivenstokken zijn meer dan 40 jaar oud en geven een lage opbrengst druiven. Koele vergisting bij gecontroleerde temperatuur (17° C), gedurende vier weken.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van gedroogde abrikoos, sinaasappeljam en druivenbloesem.
  • Smaak: romige, zoete wijn met tonen van gekonfijte vijg, abrikozentaart en een hint acaciahoning.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met appeltaart, sorbetijs, vruchtensalade, Foie Gras en Roquefort kaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

Vignobles Paul Mas Maury A.O.P. 0,375 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Maury 2010 A.O.P. 0,375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grenache. De druivenstokken zijn meer dan 40 jaar oud. De druiven worden laat met de hand geoogst, daardoor is er een lage opbrengst. De wijn lagert gedurende een periode van 14 maanden op grote eikenhouten vaten van 5 hl, genaamd “touries”.
  • Kleur: dieppaars met rode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van donker fruit en kruiden.
  • Smaak: rijke, zoete wijn met tonen van fruitcompote, koffie en cacao. Soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met chocoladedesserts, rood fruit en een kaasplankje.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

Muscat de Rivesaltes Blanc (0,375 ltr.)
  • Muscat de Rivesaltes Blanc 2011 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 50% Muscat d’Alexandrie en 50% Muscat Petit Grain.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van citrus, exotisch fruit, perzik en abrikoos.
  • Smaak: complexe, zoete wijn met tonen van exotisch fruit. Mooi in balans met een rijke afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met desserts met wit fruit en vanille en blauwschimmelkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8°C.
  • Deze wijn is met 91 punten gewaardeerd door Parker.

 

 

 

Rivesaltes Ambré (0,375 ltr.)
  • Rivesaltes Ambré 1997 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grenache Blanc. Deze wijn heeft gedurende een periode van 15 jaar op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: amber.
  • Neus: heerlijke aroma’s van gedroogd fruit en gesuikerde citrus.
  • Smaak: verfijnde, elegante wijn met tonen van walnoot, rozijn en dadels. Mooi in balans met een rijke afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met desserts met noten en amandel, caramelijs, stracciatella en crema catalana.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 13°C.

 

  • Rivesaltes Grenat 2012 (0,375 ltr.)
Rivesaltes Grenat (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grenache Noir.
  • Kleur: donkerrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rijpe wilde bes en kers.
  • Smaak: elegante, zijdezachte wijn met tonen van bes, kers en een hint kruiden. Mooi in balans met een rijke afdronk.  
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met desserts met rood fruit, chocolade en verfijnde geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 13°C.

 

 

 

 

 

 

Banyuls Pyrene 3 ans d’âge
  • Banyuls Pyrene 3 ans d’âge

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 75% Grenache Noir, 15% Grenache Gris en Blanc en 10% Carignan.
  • Kleur: helder oranjebruin.
  • Neus: intense aroma’s van gekonfijt fruit en  gekrente rozijnen.
  • Smaak: geconcentreerde, zoete wijn met tonen van krenten, rozijnen, gedroogde abrikoos en een hint vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met Foie Gras, chocoladedesserts, kaasplankje en ijs.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 13-15°C.

 

 

Muscat de Beaumes de Venise Beaumelle
  • Muscat de Beaumes de Venise Beaumelle

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Muscat Petits Grains.
  • Kleur: bleek goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van muskaat, citrus en  sinaasappel en een hint honing.
  • Smaak: zachte, zoete wijn met tonen van exotisch fruit, bloemen en honing.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met  foie gras, meloen met Parma ham, blauwaderkaas, fruitsalade en desserts.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 

 

Domaine Laougue Pacherenc du Vic Bilh 2010 (0,5 ltr.)
  • Domaine Laougue Pacherenc du Vic Bilh 2010 (0,5 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 50% Gros Manseng en 50% Petit Manseng. Deze wijn heeft gedurende een periode van 8 tot 10 maanden op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: heerlijke aroma's van exotisch fruit en witte bloemen.
  • Smaak: aromatische, rijke, zoete wijn met tonen van honing, gekonfiijte vruchten en een hint kruiden.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met foie gras, schapen-, en geitenkaas en Roquefort.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

 

 

 

Château Fontebride Sauternes 0,375 ltr.
  • Château Fontebride Sauternes 2009 0,375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 85% Semillon, 10% Sauvignon Blanc en 5% Muscadelle. Deze wijn heeft 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. 
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van honing, acacia, abrikoos en meloen.
  • Smaak: rijke, aromatische wijn met tonen van honing, vanille, perzik, amandel,  abrikoos en geconfijt fruit.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met foie gras, paté en blauw-aderkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.

 

 

 

Italië

Carlo & Sylvia Moscato d'Asti DOCG
  • Carlo & Sylvia Moscato d’Asti 2013 DOCG

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Moscato Bianco di Canelli.
  • Kleur: lichtgeel.
  • Neus: intense aroma’s van gekonfijt fruit, acacia bloemen, viooltjes en muskaat.
  • Smaak: heerlijke frisse, licht mousserende dessertwijn met tonen van gekonfijt fruit. Mooi in balans met een uitstekende zoet zuur verhouding.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vers fruit, desserts, banket en notencakes.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

Borgo Maragliano Brachetto D.O.C. Piemonte
  • Borgo Maragliano Brachetto D.O.C. Piemonte 2013

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Brachetto.
  • Kleur: intens robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van wilde rozen en aardbeien met hinten muskus en bosvruchten.
  • Smaak: zoete, aromatische wijn met tonen van rood fruit.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met desserts, fruit salade en vruchtencake.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 

Zagara Moscato d’Asti D.O.C.G.
  • Zagara Moscato d’Asti D.O.C.G. 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Moscato. Deze druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden van Mango, Neive en Alba. De druiven zijn met de hand geplukt.
  • Kleur: strogeel met goudkleurige reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van sinaasappelbloesem, perzik en abrikoos.
  • Smaak: aromatische, zoete, licht mousserende wijn met tonen van steenfruit, muskaat en een hint sinaasappelbloesem.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met fruitsalade, sorbetijs, gesuikerde vruchten en nougat.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 

 

 

Castelgreve Vin Santo
  • Castelgreve Vin Santo 2008 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

 

  • Druivenvariëteiten: Trebbiano, Sangiovese en Malvasia. De druiven die in de Vin Santo worden gebruikt zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de Vin Santo niet elk jaar wordt geproduceerd. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur/loods opgehangen om de druiven te laten indrogen. Door dit indrogingsproces neemt het suikergehalte van de druiven toe. Na dit drogingsproces gaat de wijn gedurende een aantal jaren in eiken tonnen, die volledig van de lucht zijn afgesloten.
  • Kleur: ambergeel.
  • Neus: intense aroma’s van rozijn, abrikoos, vijg, gedroogd fruit en een hint hout.
  • Smaak: volle, lichtzoete wijn met tonen van abrikoos, vijg en rozijn. Mooie structuur met een volle, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, uiteraard ook heerlijk in combinatie met Cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes, chocoladetaartjes, honingdesserts en Pecorino kaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-8°C.

 

Castelgreve Vin Santo (0,375 ltr.)

 

 

Portugal

Moscatel de Setúbal
  • Moscatel de Setúbal             

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Moscatel de Setúbal. Na de traditionele vinificatie ondergaat de wijn maceratie op de lies  gedurende de winter na de oogst.  Vervolgens heeft deze wijn heeft 2-3 jaar op kleine eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: intense aroma's van moscatel, rozijnen en sinaasappelbloesem.
  • Smaak: zacht, zoete wijn met tonen van  rozijnen, thee en sinaasappelbloesem.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met ijstaarten, meringue, cake en kazen.      
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.            

 

 

            


Spanje

 

 Real Tesoro Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,75 ltr.)
  • Real Tesoro Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,75 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximenez.
  • Kleur: donkerbruin.
  • Neus: heerlijke aroma’s van noten, rozijnen, vijgen en dadels en een hint chocolade en mokka.
  • Smaak: intense, zoete Sherry met tonen van dadels en rozijnen. Mooie balans tussen zuur en zoet.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met chocolade, gesuikerde noten, dadels, notentaart en blauwaderkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

El Candado Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,375 ltr.)
  • El Candado Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximenez. Deze Sherry heeft gedurende een periode van 10-12 jaar gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Kleur: mahonie.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rozijn en pruim.
  • Smaak: fluweelzachte, rijke Sherry met  tonen van pruim, rozijn, kaneel en een hint kruidnagel, gekarameliseerde citroenschil en bruine suiker.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met ijs, chocolade en blauw-aderkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

  • Toro Albalá Don PX 2012 D.O. Montilla Moriles (0,375 ltr.)
  • Toro Albalá Don PX 2012 D.O. Montilla Moriles (0,75 ltr.)
Toro Albalá Don PX D.O. Montilla Moriles

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximénez.
  • Vinificatie: de volrijpe, zeer zoete, PX druiven worden direct na de oogst gedurende ca. 10 dagen onder de felle zon te drogen gelegd. Het vocht in de druiven verdampt grotendeels waardoor de concentratie aan suikers, natuurlijke geur- en smaakstoffen enorm stijgt. De bijna krenten geworden druiven worden geperst waarna de likeurachtig zoete most een gedeeltelijke alcoholische gisting ondergaat. Omdat het einddoel een zoete wijn moet zijn, wordt de gisting gestopt door het toevoegen van kwalitatief hoogwaardige wijnalcohol, waarna de gistcellen afsterven. Deze jonge wijn wordt minstens 1 jaar in RVS tanks opgevoed om verder te rijpen en van zijn bezinksel te worden gezuiverd.

 

Bodegas Toro Albalá

 

  • Kleur: amberkleurig met een hoge viscositeit (‘tranen’).
  • Neus: intense aroma’s van gedroogde vruchten, vijg, perzik, dadel en rozijn. Na het walsen in het glas komen aroma’s van honing, cacao en gekonfijte citrusvruchten los.
  • Smaak: warme, zoete en complexe wijn met tonen van honing, dadels en krenten. Evenwichtige, lange afdronk met een aangenaam fruitig bittertje.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als digestief, ook heerlijk in combinatie met blauwaderkazen, gebakjes, vruchten, chocolade en amandelkrullen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: voor een juist evenwicht tussen alcohol (17%), zoet en zuur wordt aangeraden deze PX  ‘muy frio’ te schenken, goed koud dus.

 

  • Toro Albalá Don PX Gran Reserva 1985 D.O. Montilla Moriles (0,375 ltr.)
  • Toro Albalá Don PX Gran Reserva 1983 D.O. Montilla Moriles (0,75 ltr.)
Toro Albalá Don PX Gran Reserva D.O. Montilla Moriles

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximénez.
  • Vinificatie: de volrijpe, zeer zoete, PX druiven worden direct na de oogst gedurende ca. 10 dagen onder de felle zon te drogen gelegd. Het vocht in de druiven verdampt grotendeels waardoor de concentratie aan suikers, natuurlijke geur- en smaakstoffen enorm stijgt. De bijna krenten geworden druiven worden geperst waarna de likeurachtig zoete most een gedeeltelijke alcoholische gisting ondergaat. Omdat het einddoel een zoete wijn moet zijn, wordt de gisting gestopt door het toevoegen van kwalitatief hoogwaardige wijnalcohol, waarna de gistcellen afsterven. Deze jonge wijn wordt minstens 1 jaar in RVS tanks opgevoed om verder te rijpen en van zijn bezinksel te worden gezuiverd. Voor de Gran Reserva wordt de Don PX onderworpen aan een oxidatieve opvoeding van maar liefst 25 jaar in vaten van Amerikaans eikenhout.

 

Toro Albalá Don PX Gran Reserva D.O. Montilla Moriles

 

  • Kleur: diep donker van kleur, bijna gitzwart.
  • Neus: intense aroma’s van tabak, cacao, drop, rozemarijn, zwarte tapenade. Na het walsen in het glas komen aroma’s van Arabische koffie, vanille, kaneel, perziken op siroop en stroop los.
  • Smaak: volle, intense en complexe wijn met weelderige, bitterzoete tonen. Lange afdronk met tonen van gebrande en balsamieke tonen van het hout.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als digestief, ook heerlijk in combinatie met blauwaderkazen, gebakjes, chocoladedesserts en bonbons en gedroogde vruchten (vijgen en dadels).
  • Aanbevolen serveertemperatuur: voor een juist evenwicht tussen alcohol (17%), zoet en zuur wordt aangeraden deze PX  ‘muy frio’ te schenken, goed koud dus.

 

  • Toro Albalá Don PX Reserva Especial 1981
Toro Albalá Don PX Reserva Especial

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximénez.
  • Vinificatie: de volrijpe, zeer zoete PX druiven worden direct na de oogst circa 10 dagen onder de felle zon te drogen gelegd. Het vocht in de druiven verdampt grotendeels waardoor de concentratie aan suikers, natuurlijke geur- en smaakstoffen enorm stijgt. De bijna krenten geworden druiven worden geperst waarna de likeurachtig zoete most een gedeeltelijke alcoholische gisting ondergaat. Omdat het einddoel een zoete wijn moet zijn, wordt de gisting gestopt door het toevoegen van kwalitatief hoogwaardige wijnalcohol, waarna de gistcellen afsterven. Deze jonge wijn wordt minstens 1 jaar in RVS tanks opgevoed om verder te rijpen en van zijn bezinksel te worden gezuiverd. Vervolgens lagert de wijn gedurende een periode van 27 jaar in vaten van Amerikaans eikenhout.
  • Kleur: diep donker van kleur, bijna gitzwart met paarse reflecties.
  • Neus: zeer complexe neus met aroma’s van gedroogde vijgen, pruim, zoethout, appel compote en hinten van geranium, oud leer en sinaasappelschil.
  • Smaak: een prachtig ontwikkelde wijn, elegant, zoet, romig, fluwelig van smaak met tonen van koffie, gedroogde vijg, chocolade, cacao en dadel. Indrukwekkende, lange en aanhoudende afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als digestief, ook heerlijk in combinatie met fijn gebak met gedroogde vruchten en/of noten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: voor een juist evenwicht tussen alcohol (17%), zoet en zuur wordt aangeraden deze PX  ‘muy frio’ te schenken, goed koud dus.
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij