Diverse dessertwijnen

In ons uitgebreide assortiment dessertwijnen voeren wij ondermeer de volgende wijnen:

 

Frankrijk 

Vignobles Paul Mas Muscat A.O.P. 0,375 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Muscat 2013 A.O.P. 0,375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Muscat Petits Grains. De druivenstokken zijn meer dan 40 jaar oud en geven een lage opbrengst druiven. Koele vergisting bij gecontroleerde temperatuur (17° C), gedurende vier weken.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van gedroogde abrikoos, sinaasappeljam en druivenbloesem.
  • Smaak: romige, zoete wijn met tonen van gekonfijte vijg, abrikozentaart en een hint acaciahoning.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met appeltaart, sorbetijs, vruchtensalade, Foie Gras en Roquefort kaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

Vignobles Paul Mas Maury A.O.P. 0,375 ltr.
  • Vignobles Paul Mas Maury 2010 A.O.P. 0,375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grenache. De druivenstokken zijn meer dan 40 jaar oud. De druiven worden laat met de hand geoogst, daardoor is er een lage opbrengst. De wijn lagert gedurende een periode van 14 maanden op grote eikenhouten vaten van 5 hl, genaamd “touries”.
  • Kleur: dieppaars met rode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van donker fruit en kruiden.
  • Smaak: rijke, zoete wijn met tonen van fruitcompote, koffie en cacao. Soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met chocoladedesserts, rood fruit en een kaasplankje.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

Muscat de Rivesaltes Blanc (0,375 ltr.)
  • Muscat de Rivesaltes Blanc 2011 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 50% Muscat d’Alexandrie en 50% Muscat Petit Grain.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van citrus, exotisch fruit, perzik en abrikoos.
  • Smaak: complexe, zoete wijn met tonen van exotisch fruit. Mooi in balans met een rijke afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met desserts met wit fruit en vanille en blauwschimmelkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8°C.
  • Deze wijn is met 91 punten gewaardeerd door Parker.

 

 

 

Rivesaltes Ambré (0,375 ltr.)
  • Rivesaltes Ambré 1997 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grenache Blanc. Deze wijn heeft gedurende een periode van 15 jaar op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: amber.
  • Neus: heerlijke aroma’s van gedroogd fruit en gesuikerde citrus.
  • Smaak: verfijnde, elegante wijn met tonen van walnoot, rozijn en dadels. Mooi in balans met een rijke afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met desserts met noten en amandel, caramelijs, stracciatella en crema catalana.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 13°C.

 

  • Rivesaltes Grenat 2012 (0,375 ltr.)
Rivesaltes Grenat (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Grenache Noir.
  • Kleur: donkerrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rijpe wilde bes en kers.
  • Smaak: elegante, zijdezachte wijn met tonen van bes, kers en een hint kruiden. Mooi in balans met een rijke afdronk.  
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met desserts met rood fruit, chocolade en verfijnde geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 13°C.

 

 

 

 

 

 

Banyuls Pyrene 3 ans d’âge
  • Banyuls Pyrene 3 ans d’âge

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 75% Grenache Noir, 15% Grenache Gris en Blanc en 10% Carignan.
  • Kleur: helder oranjebruin.
  • Neus: intense aroma’s van gekonfijt fruit en  gekrente rozijnen.
  • Smaak: geconcentreerde, zoete wijn met tonen van krenten, rozijnen, gedroogde abrikoos en een hint vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met Foie Gras, chocoladedesserts, kaasplankje en ijs.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 13-15°C.

 

 

Muscat de Beaumes de Venise Beaumelle
  • Muscat de Beaumes de Venise Beaumelle

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Muscat Petits Grains.
  • Kleur: bleek goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van muskaat, citrus en  sinaasappel en een hint honing.
  • Smaak: zachte, zoete wijn met tonen van exotisch fruit, bloemen en honing.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met  foie gras, meloen met Parma ham, blauwaderkaas, fruitsalade en desserts.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 

 

Domaine de Montlong Monbazillac AC
  • Domaine de Montlong Monbazillac AC 2013

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 70% Semillon, 20% Muscadelle en 10% Sauvignon Blanc.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van acacia, perzik, abrikoos, exotisch fruit en een hint gegrilde noten.
  • Smaak: rijke, volle wijn met tonen van exotisch fruit, acacia en een hint gesuikers fruit. Ronde, intense afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met foie gras, wildpaté,  blauwaderkazen en gesuikerd fruit.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-9°C.

 

 

 

Domaine Laougue Pacherenc du Vic Bilh 2010 (0,5 ltr.)
  • Domaine Laougué Pacherenc du Vic Bilh 2010 (0,5 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 50% Gros Manseng en 50% Petit Manseng. Deze wijn heeft gedurende een periode van 8 tot 10 maanden op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van exotisch fruit en witte bloemen.
  • Smaak: aromatische, rijke, zoete wijn met tonen van honing, gekonfiijte vruchten en een hint kruiden.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met foie gras, schapen-, en geitenkaas en Roquefort.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

 

 

 

Château Fontebride Sauternes 0,375 ltr.
  • Château Fontebride Sauternes 2009 0,375 ltr.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 85% Semillon, 10% Sauvignon Blanc en 5% Muscadelle. Deze wijn heeft 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. 
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van honing, acacia, abrikoos en meloen.
  • Smaak: rijke, aromatische wijn met tonen van honing, vanille, perzik, amandel,  abrikoos en geconfijt fruit.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met foie gras, paté en blauw-aderkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.

 

 

 

Italië

Carlo & Sylvia Moscato d'Asti DOCG
  • Carlo & Sylvia Moscato d’Asti 2013 DOCG

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Moscato Bianco di Canelli.
  • Kleur: lichtgeel.
  • Neus: intense aroma’s van gekonfijt fruit, acacia bloemen, viooltjes en muskaat.
  • Smaak: heerlijke frisse, licht mousserende dessertwijn met tonen van gekonfijt fruit. Mooi in balans met een uitstekende zoet zuur verhouding.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vers fruit, desserts, banket en notencakes.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

Borgo Maragliano Brachetto D.O.C. Piemonte
  • Borgo Maragliano Brachetto D.O.C. Piemonte 2013

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Brachetto.
  • Kleur: intens robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van wilde rozen en aardbeien met hinten muskus en bosvruchten.
  • Smaak: zoete, aromatische wijn met tonen van rood fruit.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met desserts, fruit salade en vruchtencake.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 

Zagara Moscato d’Asti D.O.C.G.
  • Zagara Moscato d’Asti D.O.C.G. 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Moscato. Deze druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden van Mango, Neive en Alba. De druiven zijn met de hand geplukt.
  • Kleur: strogeel met goudkleurige reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van sinaasappelbloesem, perzik en abrikoos.
  • Smaak: aromatische, zoete, licht mousserende wijn met tonen van steenfruit, muskaat en een hint sinaasappelbloesem.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met fruitsalade, sorbetijs, gesuikerde vruchten en nougat.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 

 

 

Castelgreve Vin Santo
  • Castelgreve Vin Santo 2008 (0,375 ltr.)

Proefnotities:

 

  • Druivenvariëteiten: Trebbiano, Sangiovese en Malvasia. De druiven die in de Vin Santo worden gebruikt zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de Vin Santo niet elk jaar wordt geproduceerd. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur/loods opgehangen om de druiven te laten indrogen. Door dit indrogingsproces neemt het suikergehalte van de druiven toe. Na dit drogingsproces gaat de wijn gedurende een aantal jaren in eiken tonnen, die volledig van de lucht zijn afgesloten.
  • Kleur: ambergeel.
  • Neus: intense aroma’s van rozijn, abrikoos, vijg, gedroogd fruit en een hint hout.
  • Smaak: volle, lichtzoete wijn met tonen van abrikoos, vijg en rozijn. Mooie structuur met een volle, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, uiteraard ook heerlijk in combinatie met Cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes, chocoladetaartjes, honingdesserts en Pecorino kaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-8°C.

 

Castelgreve Vin Santo (0,375 ltr.)

 

 

Portugal

 

Moscatel de Setúbal
  • Moscatel de Setúbal             

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Moscatel de Setúbal. Na de traditionele vinificatie ondergaat de wijn maceratie op de lies  gedurende de winter na de oogst.  Vervolgens heeft deze wijn heeft 2-3 jaar op kleine eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van moscatel, rozijnen en sinaasappelbloesem.
  • Smaak: zacht, zoete wijn met tonen van  rozijnen, thee en sinaasappelbloesem.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met ijstaarten, meringue, cake en kazen.      
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.            

 

 

            


Spanje

 

 Real Tesoro Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,75 ltr.)
  • Real Tesoro Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,75 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximenez.
  • Kleur: donkerbruin.
  • Neus: heerlijke aroma’s van noten, rozijnen, vijgen en dadels en een hint chocolade en mokka.
  • Smaak: intense, zoete Sherry met tonen van dadels en rozijnen. Mooie balans tussen zuur en zoet.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met chocolade, gesuikerde noten, dadels, notentaart en blauwaderkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

El Candado Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,375 ltr.)
  • El Candado Pedro Ximenez Sherry D.O. Jerez de la Frontera (0,375 ltr.)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximenez. Deze Sherry heeft gedurende een periode van 10-12 jaar gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Kleur: mahonie.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rozijn en pruim.
  • Smaak: fluweelzachte, rijke Sherry met  tonen van pruim, rozijn, kaneel en een hint kruidnagel, gekarameliseerde citroenschil en bruine suiker.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met ijs, chocolade en blauw-aderkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

Exclusive Pedro Ximenez Sherry gelimiteerd 20% alcohol
  • Exclusive Pedro Ximenez Sherry gelimiteerd 20% alcohol

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pedro Ximenez. Deze Sherry heeft 15 jaar gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Kleur: donkerbruin.
  • Neus: heerlijke aroma’s van krentjes, rozijn, rood fruit en eikenhout.
  • Smaak: fluweelzachte, rijke Sherry met  tonen van rozijn, krentjes, kaneel en bruine suiker.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met ijs, chocolade en kaasplankjes.
  • Wij adviseren deze PX gekoeld te drinken.