De Kleine Schorre

 

De Kleine Schorre

 

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen-D®uivenland. Met haar authentieke zwart geteerde schuur uit 1735 bezit zij een van de oudste schuren van Dreischor.

Dreischor is één van de zon rijkste plaatsen in Nederland met een hoge zon intensiteit.

De Kleine Schorre

 

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

De Kleine Schorre

 

Momenteel zijn er al 63.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 14 hectare en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht.

Een groot deel van de werkzaamheden in de wijngaard bestaat uit snoeien. Van november tot en met maart wordt wijnrank voor wijnrank afgewerkt. Bij elke plant worden twee eenjarige loten gepakt, die worden aangebonden als twee boogjes. Zo komen de trossen mooi verdeeld en op dezelfde hoogte in de rij te hangen. Belangrijk werk, want als er niet goed gesnoeid wordt, komen er geen druiven aan.

De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein. Het bottelen begint begin mei.

De Kleine Schorre

 

De Kleine Schorre heeft ervoor gekozen al haar wijnen te voorzien van een schroefdop, namelijk de Stelvin Lux. Dit omdat dit hygiënischer is en de kurksmaak tot het verleden behoort.

Alle wijnen zijn beperkt verkrijgbaar.

De Kleine Schorre

 

In ons assortiment voeren wij:

Schouwen-D®uiveland Rivaner B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
  • Schouwen-D®uiveland Rivaner B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
Schouwen-D®uiveland Rivaner B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Rivaner. De wijngaard heeft een bodem bestaande uit kalkrijke zavel en schelpen. De selectie vindt handmatig plaats. De druiven worden medio oktober machinaal geoogst.
  • Kleur: bleekgeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van geel fruit en witte bloemen.
  • Smaak: frisse, stuivende wijn met tonen van lychee, ananas en groene appel. Mooi in balans met een elegante afdronk met een licht sprankeltje.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met krab, kreeft, Aziatische gerechten, groentequiches en jonge kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
  • KLM World Businessclass Wine.

 

 

Schouwen-D®uiveland Auxerrois B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
  • Schouwen-D®uiveland Auxerrois B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
Schouwen-D®uiveland Auxerrois B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Auxerrois. De wijngaard heeft een bodem bestaande uit kalkrijke zavel en schelpen. De selectie vindt handmatig plaats. De druiven worden medio oktober machinaal geoogst.
  • Kleur: lichtgeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van perzik, peer en groene appel.
  • Smaak: levendige, frisse wijn met tonen van groene appel, citrus, peer en perzik. Mooi in balans met een elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met asperges, gebakken tong, fish & chips en kokkels.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
  • KLM World Businessclass Wine.

 

 

  • Schouwen-D®uiveland Blanc B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
Schouwen-D®uiveland Blanc B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 90% Pinot Blanc en 10% Auxerrois. De wijngaard heeft een bodem bestaande uit kalkrijke zavel en schelpen. De selectie vindt handmatig plaats. De druiven worden medio oktober machinaal geoogst.
  • Kleur: lichtgeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van appel, peer, citrus en een hint groene kruiden.
  • Smaak: sappige, frisse wijn met tonen van appel, peer, citrus en een hint lichte kruiden en mineralen (ziltig).  Mooi in balans met een elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met mosselen, oesters en asperges.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
  • KLM World Businessclass Wine.

 

 

Schouwen-D®uiveland Souvignier B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
  • Schouwen-D®uiveland Souvignier B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
Schouwen-D®uiveland Souvignier B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Souvignier Gris. De wijngaard heeft een bodem bestaande uit kalkrijke zavel en schelpen. De selectie vindt handmatig plaats. De druiven worden medio oktober machinaal geoogst. Deze wijn heeft 24 uur schil weking ondergaan.
  • Kleur: lichtgeel met groene reflecties.
  • Neus: frisse aroma’s van citrus, meloen en een hint kruiden.
  • Smaak: aromatische, frisse wijn met tonen van citrus, meloen, amandel en een hint verse, groene kruiden. Mooi in balans met een elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schelpdieren, gegrilde vis, gevogelte en Mediterrane gerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

Schouwen-D®uiveland Gris B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
  • Schouwen-D®uiveland Gris B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023
Schouwen-D®uiveland Gris B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2023

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Gris. De wijngaard heeft een bodem bestaande uit kalkrijke zavel en schelpen. De selectie vindt handmatig plaats. De druiven worden medio oktober machinaal geoogst. Deze wijn heeft 24 uur schil weking ondergaan.
  • Kleur: bleekgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van witte bloemen, wit fruit en een hint kruiden.
  • Smaak: vette, sappige wijn met tonen van wit fruit, witte bloemen en een hint kruiden en rozijn. Mooi in balans met in de afdronk een hint honing.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met kreeft, oesters, gebakken vis, bisque en gevogelte.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

Schouwen-D®uiveland Barrique B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2022
  • Schouwen-D®uiveland Barrique B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2022
Schouwen-D®uiveland Barrique B(eschermde) G(eografische) A(anduiding) 2022

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Pinot Blanc en 40% Pinot Gris. De wijngaard heeft een bodem bestaande uit kalkrijke zavel en schelpen. De selectie vindt handmatig plaats. De druiven worden medio oktober machinaal geoogst. Deze wijn heeft gedurende een periode van 9-11 maanden gelagerd op 75% Sloveens en 25% Frans eikenhouten vaten. Deze vaten worden maximaal 3 jaar gebruikt.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van abrikoos, mandarijn en een hint toast en vanille.
  • Smaak: volle wijn met tonen van mandarijn, rijp geel fruit, vanille en een hint toast. Mooi in balans met een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met gevogelte, wild, lam, gerookte vis en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

Schouwen-D®uiveland Brut de Zélande – Oogst 2021
  • Schouwen-D®uiveland Brut de Zélande – Oogst 2021

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Pinot Blanc, 30% Auxerrois en 10% Rivaner. De wijngaard heeft een bodem bestaande uit kalkrijke zavel en schelpen. De selectie vindt handmatig plaats. De druiven worden medio september machinaal geoogst. De 2e gisting in fles van minimaal 24 maanden vindt plaats bij  Cep D’or in Luxemburg om na 2 jaar in de fles weer terug te komen op De Kleine Schorre.
  • Kleur: lichtgeel met goudkleurige reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van Jonagold appel, citrus en abrikoos.  
  • Smaak: frisse, elegante mousserende wijn met tonen van groene appel, abrikoos en een hint exotisch fruit. Mooi in balans met een volle afdronk en delicate mousse.  
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met amuses, oesters, gerookte zalm en brunch gerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-11°C.