Vigneti del Vulture

 

Vigneti del Vulture

Het wijnhuis Vigneti del Vulture is gelegen in het hart van de regio Basilicata. Hier zijn een paar jaar geleden 6 enthousiaste vrienden een wijncoöperatie begonnen.

Basilicata

 

Het bedrijf is nieuw en werd gebouwd op de as van een lokale Vinegrowers Association (Basilium). Tegenwoordig worden op de nieuwe wijnmakerij in de stad Acerenza, in het hart van het productiegebied Aglianico del Gier, wijnen van topkwaliteit gemaakt uit geselecteerde wijngaarden die allemaal biologisch gecertificeerd zijn.

Vigneti del Vulture

 

De wijngaarden zijn beplant met oude wijnstokken met inheemse druivenvariëteiten als Aglianico, Greco en Fiano. De bodem is rijk aan mineralen. De wijngaarden liggen op ongeveer 800 meter hoogte, waardoor de wijnen grote complexiteit kunnen hebben en verfijnde aroma’s.

Vigneti del Vulture

 

Het wijnmaakteam staat onder leiding van talentvol wijnmaker Dennis Verdecchia en ervaren consultant Alberto Antonini, zij hebben gewerkt op de wijngaarden van Abruzzo en Campania.

In ons assortiment voeren wij:

Pipoli Greco-Fiano Basilicata I.G.P
 • Pipoli Greco-Fiano Basilicata I.G.P. 2019

Proefnotities:

 • Druivenvariëteiten: 70% Greco en 30% Fiano.
  • De Greco druif betekent “Griek” en komt waarschijnlijk ook uit Griekenland, de druif is tijdens het eerste millennium voor Christus vanuit Griekenland naar Italië gehaald. De druif gedijt goed op een tufstenen en vulkanische bodem, die rijk is aan zwavel.
  • De Fiano druif is een vrij onbekende druivensoort en komt voornamelijk voor in het zuiden van Italië. Al in de oudheid werd deze druif verbouwd. Zijn naam is te danken aan het woord appiano, dat appel betekent, of aan het woord Apia, een stad in Avellino, of aan het woord apium, een aromatische plant uit de selderfamilie.
 • Kleur: strogeel met groene reflecties.
 • Neus: intense aroma’s van abrikoos en zoete bloemen.
 • Smaak: volle, aromatische wijn met tonen van tropisch fruit, citrus en een hint bloemen. Mooi in balans met een frisse afdronk.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, sushi, wit vlees, licht gekruide Aziatische gerechten en salades.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12 °C.